• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
63 çocuk çadır kentte dünyaya geldi
08 Mayıs 2013 Çarşamba 16:07

63 çocuk çadır kentte dünyaya geldi

Ülkelerindeki olaylar nedeniyle kimi kucakta kimi de anne karnında tel örgüleri aşarak Türkiye'ye gelen Suriyeli çocuklar, çadır kentte olanlardan habersiz yaşam sürüyor.
Ülkelerindeki olaylar nedeniyle kimi kucakta kimi de anne karnında tel örgüleri aşan Suriyeli çocuklar, Türkiye'yi "vatan", çadırları da "ev" olarak biliyor.
Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan yaklaşık 3 bin kişi, Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki YİBO çadır kentinde yaşamını sürdürüyor. Yaklaşık 1 yıldır evlerinden, köylerinden uzakta hayatlarına devam eden Suriyeliler, vatan hasreti içerisinde olayların biteceği günleri umutla bekliyor.
Aileleriyle çadırlarda yaşayan çocuklar da ülkelerindeki olaylardan habersiz, zamanlarının çoğunu çadır kentteki parklarda ve boş arazilerde oynayarak geçiriyor.
63 çocuk çadır kentte dünyaya geldi
Yayladağı'ndaki YİBO çadır kentinde 0-5 yaş arasında 369 çocuk bulunuyor. Bunların 63'ü çadır kentte dünyaya geldi.
Kimi kucakta, kimi anne karnında tel örgüleri aşarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuklar, evlerini hiç hatırlamıyor.
Çadırları evleri, Türkiye'yi de ülkeleri olarak bilen çocuklar olanlardan habersiz arkadaşlarıyla oynayarak vakit geçiriyor.
Ülkelerindeki olaylarda annelerini, babalarını, ağabeylerini veya yakınlarını kaybeden Suriyeli çocukların en büyük eğlencesi ise bilye oynamak.
Etraflarında olup bitenleri anlamaya çalışan çocuklar, aileleriyle çektikleri sıkıntılara rağmen çocukluklarını yaşıyor.
Havanın güzel olduğu günlerde çadırlar arasındaki alanlarda yaşıtlarıyla bilye oynayan çocuklar, çadır kentteki parklarda veya boş alanlarda oynayarak vakit geçiriyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA