• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
61 yıllık ilçede ilk ameliyat
08 Ocak 2015 Perşembe 11:20

61 yıllık ilçede ilk ameliyat

1953 yılında ilçe olma hakkı kazanan Konya’nın Yunak ilçesinde bir ilk gerçekleştirilerek Yunak Devlet Hastanesi’nde ameliyat dönemi başladı.

1953 yılında ilçe olma hakkı kazanan Konya’nın Yunak ilçesinde bir ilk gerçekleştirilerek Yunak Devlet Hastanesi’nde ameliyat dönemi başladı.
Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Yunak Hacı İzzet Baysal Devlet Hastanesi’ne ameliyathane açılmasının ardından ilk ameliyatlar yapılmaya başlandı. Ameliyathanenin en modern ve teknik cihazlarla donatıldığını ve ciddi bir yatırım gerçekleştirildiğini belirten Genel Sekreter Op. Dr. Gökhan Darılmaz, “İlçelerimizdeki tüm ameliyathaneleri çağın şartlarına uygun hale getirip personel eksikliklerini de tamamlayarak vatandaşlarımızı kendi evlerinin bulunduğu ortamlarda sağlığına kavuşmalarını sağlayacağız. Yeni dönemde hastanelerimiz ve bulundukları ilçeler sağlık alanında ilkleri yaşayacaklar ” dedi.
Yunak tarihinde ilk defa cerrahi operasyonların yapılmaya başlandığını belirten Genel Sekreter Op. Dr. Gökhan Darılmaz, “Konya’nın uzak ilçeleri arasında yer alan Yunak Devlet Hastanesi, verdiği sağlık hizmeti ve yapılan ameliyatlarla kalitesini yükseltmeye devam edecektir” diye konuştu.
Yunak Devlet Hastanesi’nin uzun yıllardır ilçe halkına hizmet vermesine rağmen ameliyathanesinin bir türlü hizmete sokulamadığını hatırlatan Hastane Başhekimi Uz. Dr. Fatma Kılınçkan’da, “Genel sekreterliğimizin de bizlere verdiği destekle ameliyathanemizin tüm eksikliklerini gidererek ameliyatlara başlamış olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Ameliyat sorumluluk ve cesaret isteyen önemli bir konu… Bunu da genel cerrahımız ve ekip arkadaşlarımızla bizler gösterdik. Çok şükür ameliyata aldığımız hastalarımızda hiçbir sıkıntı olmadı onlar da burada sağlığına kavuştukları için çok mutlular” dedi.
Yunak tarihinde ameliyatların kendi dönemlerde başlamış olmasının da gurur verici bir durum olduğunu ifade eden Dr. Kılınçkan, “Hastanemizde bundan sonra da ameliyatlara devam edeceğiz. Apandist, kıl dönmesi, fıtık, hemeroid gibi şikayetlerle hastanemize gelen hastalarımızı artık çevre il ve ilçelere göndermeden burada ameliyat edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.
Yunak ilçesinde ilk ameliyat olan kişi olarak tarihe geçen ve geçirdiği başarılı ameliyat sonrası taburcu olan A.K.’da hiçbir şikayeti olmadığını belirterek bu imkanı sunan tüm yetkililere teşekkür etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA