• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
6. Türkiye Enerji Zirvesi Konya’da başladı
12 Ekim 2015 Pazartesi 17:07

6. Türkiye Enerji Zirvesi Konya’da başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) kamu ve özel sektör birlikteliğiyle düzenlediği 6. Türkiye Enerji Zirvesi, Selçuk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Konya’da başladı.

Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde başlayan zirveye Konya Valisi Muammer Erol, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Aydın ve enerji piyasası temsilcileri katıldı.

Zirve Başkanı Fatih Dönmez, programın açılış konuşmasında, Türkiye Enerji Zirvesi’ni her yıl Anadolu’nun farklı kentlerinde yaptıklarını ifade etti. Gerçekleştirilen anket sonucunda, zirvenin Konya’da yapılmasına karar verildiğini belirten Dönmez, elektrik, doğalgaz, petrol ve LPG piyasaları ile tüketicilerin kendilerine sunmuş olduğu görüş ve önerileri aktardı.

“REKABET KÜLTÜRÜNÜ YAYGINLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak da yaptığı konuşmada, kurum olarak temel amaçlarının; tüketici refahını artırmak olduğunu söyledi. Rekabet kültürünün yaygınlaşması adına çalışmalara devam ettiklerini anlatan Prof. Dr. Torlak, “Elektrik, doğalgaz, petrol ve LPG sektörlerinin taleplerinden de anlaşılacağı üzere, piyasa aktörlerinin ekonomik ilişkilerinin rekabet esaslı, rekabet temelli gerçekleşmesine verebileceğimiz katkı ve bu katkıya ilişkin görev, sorumluluklarımızı yerine getirirken de anayasanın 167’inci maddesinde belirtilen para, kredi, sermaye, mal ve hizmet piyasalarının sağlıklı ve düzenli işlemelerini sağlayıcı ve geliştirici tedbirleri alma yükümlülüğümüz bulunuyor. Piyasalarda fiili veya anlaşma sonucu oluşacak tekelleşme ve kartelleşmeyi önleme sorumluluğunun bize yüklemiş olduğu görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN ENERJİ POLİTİKASI ÇOK NET”
EPDK Başkanı Yılmaz ise zirvede, enerji piyasasının dünü, bugünü ve yarınının görüşüleceğini belirtti.

Türkiye’nin stratejik temellere dayanan enerji politikası ve temel ilkelerinin çok net olduğuna dikkati çeken Yılmaz, “Transit ülke rolümüzün güçlendirilmesi, yenilenebilir enerji kaynaklarımızın en üst düzeyde değerlendirilmesi, yerli maden kaynaklarımızın maksimum ölçüde kullanılarak üretim kapasitemizin artırılması, kurulacak nükleer santraller ile enerji çeşitliliğinin sağlanması bu ilkelerden bazılarını oluşturmaktadır. Tabi bu ilkeler doğrultusunda hareket ederken çevreye rağmen değil, çevreyle uyumlu vizyon ortaya koymak öncelik teşkil ediyor” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından, 1. oturuma geçildi. Zirve, yarın yapılacak oturum ve panellerle sona erecek.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA