• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
6 milyon fidan toprakla buluştu
22 Mart 2018 Perşembe 21:56

6 milyon fidan toprakla buluştu

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Orman Haftası kapsamında 6 milyon fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

Konya Valisi Yakup Canbolat, ormanları koruyup kollayıp mümkün oldukça çoğaltmak gerektiğini belirtirken; Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mahmut Sami Şahin, “Belediye olarak geleceğimize yeşil bir Konya bırakmak için çalışıyoruz. 80 milyon fidan dikimi projemize adım adım yaklaşıyoruz” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Orman Haftası’nda 6 milyon fidan dikim töreni gerçekleştirildi. Meram Dutlukır Caddesi Tavusbaba Mevkiinde düzenlenen programda konuşan Konya Valisi Yakup Canbolat, ormanların bir ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynadığı olduğunu belirterek, “Ağaç sanayisinin ve yaşam alanlarımızın vazgeçilmezi, ormanlarımızda yetişen ağaçlardır. Beşiğimiz, okuduğumuz kitabımız, yazdığımız defterimiz, koltuğumuz, kapımız, kısaca doğduğumuz günden itibaren hayatımızın bir parçasıdır ağaç. Aldığımız nefesimiz, hayat bulduğumuz suyun ana kaynağı olan ormanlarımız, toprak kaymaları ve erozyonların önlemesi için tek çare ve doğal önlem aracıdır. Bu nedenle ormanlarımızı koruyup kollayıp mümkün oldukça çoğaltmamız, hayat felsefemiz ve hayat anlayışımız olmalıdır” dedi. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mahmut Sami Şahin ise, ağacın her şeyden önce bir şifa kaynağı olduğunu, dalıyla budağıyla bile bin derde deva olduğunu vurgulayarak, “Havanın temizlenmesi, yağmurun yağması, iklimin düzenlenmesi, diğer nebatatın yetişmesi hep ağaca bağlıdır. Bizler de Konya Büyükşehir Belediyesi olarak geleceğimize yeşil bir Konya bırakmak için çalışıyoruz. 80 milyon fidan dikimi projemize adım adım yaklaşıyoruz” ifadelerine yer verdi. Orman Bölge Müdürü Muhammet Çolak da 1971 yılında 21 Mart’ın Orman Haftası ilan edildiğini belirterek, “Baharın müjdecisi olan, toprağın uyandığı bugünde ormanların faydalarını hatırlamakta fayda vardır. Beşikten mezara kadar her alanda kullandığımız ormanların faydaları saymakla bitmez” dedi. Çolak, 2003 -2017 yılı arasında 1 milyon 521 bin dekar alanda 101 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını dile getirdi. Orman Haftası nedeniyle düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verildiği programın sonunda Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mahmut Sami Şahin ve protokol mensupları ile öğrenciler hep birlikte fidanları toprakla buluşturdular.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA