• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
6 ayda 250 kiloda 155 kiloya düştü
30 Nisan 2014 Çarşamba 10:16

6 ayda 250 kiloda 155 kiloya düştü

Konya’da yaşayan evli ve 2 çocuk annesi Şükran Kutlu, Selçuk Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda başarıyla gerçekleştirilen mide küçültme ameliyatı ile 6 ayda 95 kilo vererek 250 kilodan 155 kiloya indi.

Konya’da yaşayan evli ve 2 çocuk annesi Şükran Kutlu, Selçuk Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda başarıyla gerçekleştirilen mide küçültme ameliyatı ile 6 ayda 95 kilo vererek 250 kilodan 155 kiloya indi. 
Uzun yıllar yaptığı hiçbir diyetin sonuç vermemesi ve kilolarından kaynaklanan şikayetlerin günlük yaşantısını olumsuz etkilemeye başlaması gerekçesiyle Selçuk Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvuran 46 yaşındaki Kutlu, Genel Cerrahi Anabilim Dalı ekiplerince gerçekleştirilen başarılı operasyonla midesini küçülttü. Ameliyat öncesi 250 kilo olan Şükran Kutlu, ameliyat sonrası aradan geçen 6 ayda 95 kilo vererek 155 kiloya indi.

LAPAROSKOPİK YÖNTEMLE MİDE KÜÇÜLTÜLDÜ
Ameliyatı gerçekleştiren Selçuk Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Kafalı, “Hastamız 6 ay önce aşırı kiloları nedeniyle yürüyememe, nefes alamama, solunum problemleri ve yüksek tansiyon şikayetleriyle bize başvurdu. Hastamıza halk arasında ‘kapalı ameliyat’ olarak bilinen laparoskopik ameliyat yöntemini uyguladık. Özel cihazlarla karının içine girilen borularla bu ameliyatı gerçekleştirdik. Açık ameliyatta gerçekleştirilen tüm işlemleri laparoskopik cihazlarla yapabiliyoruz. İşte bu yöntemle hastamızın midesini küçülttük ve bağırsaklarda yeni bir yol düzeni oluşturduk. Bu müdahale ile midenin hacmi küçültüldü ve gıdaların emilimini azaltıldı. Böylelikle kişinin yemek yeme kapasitesini kilolu olmayan bir kişinin yiyebileceği miktara getirildi. Hastamız da yavaş yavaş kilo vermeye başladı” dedi.

“HEDEF 100 KİLONUN ALTINA DÜŞMEK”
Hastanın fazla kiloları nedeniyle nefes almakta, yürümekte ve uyumakta büyük zorluk yaşadığını ifade eden Kafalı, ameliyatın ardından bu tür sıkıntılarında hızla ortadan kalktığını ifade ederek, “Hastamız bu ameliyattan fayda gördü ve kısa bir sürede 95 kilo vererek 250 kilodan 155 kiloya kadar düştü. Bundan sonraki süreçte hedefimiz ise hastamızı 100 kilonun altına düşürmek” diye konuştu.

“HAYATIM ESKİSİNDEN ÇOK DAHA GÜZEL”
Aşırı kilolarından dolayı büyük sıkıntılar yaşadığını ve hayata küstüğünü anlatan Şükran Kutlu, “Ameliyattan önce odaya kapanmıştım, kimseyle görüşmüyordum, yaklaşık 3 senedir dışarı çıkmıyordum, gün yüzü görmüyordum. Kilo almaya başladıktan sonra hiç bir fotoğraf dahi çekilmek istemedim. Nefes almakta zorlanıyordum, boynum kapandığı için geceleri uyku uyuyamıyordum. Şimdi çok mutluyum, hayata döndüm. Kendimi çok iyi ve sağlıklı hissediyorum. Artık dışarı çıkıyorum, merdivenden inebiliyorum. İşlerimi kısmen de olsa yapabiliyorum. Hayatım artık eskisine göre çok daha güzel oldu. Bundan sonra daha da düzelecek inşallah. Tüm doktorlarıma ve hastane personeline teşekkür ediyorum. Beni tekrar yaşama döndürdüler” şeklinde konuştu.

“EŞİM SAĞLIĞINA KAVUŞTU, ÇOK MUTLUYUM”
Eşini bu zorlu süreçte yalnız bırakmayan Mustafa Kutlu ise, “Eşim aşırı kiloluydu, bir diğer deyişle obezdi. Selçuk Tıp Fakültesine gelmeden önce pek çok yere başvurduk ama sonuç alamadık. 6 ay önce buraya geldik. Eşim mide küçültme ameliyatı oldu. Ameliyatı oldukça başarılı geçti ve eşim eski sağlığına yavaş yavaş kavuşmaya başladı. Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Kafalı hocamdan Allah razı olsun. Onların sayesinde eşim hayata bağlandı. Onlara ve ekibine teşekkür ediyorum. 6 ay geçti ve eşim 100 kiloya yakın bir kilo verdi. Artik kendi işlerini kendi yapabiliyor, yürüyebiliyor, çok mutluyum. İnsan sağlığı her şeyden daha önemlidir. Obez hastaları da mutlaka muayene olsunlar” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA