• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
6 ay içerisinde 1000 kişiye cezai işlem uyguladık.
12 Ağustos 2010 Perşembe 17:50

' 6 ay içerisinde 1000 kişiye cezai işlem uyguladık.'

Trafik Denetim Amirliği Şube Müdürü Adem Başaran Konya'nın trafik sorunları üzerine açıklamalarda bulundu
     Trafik kazalarının  en önemli faktörünün sürücü hataları olduğunu ve sürücülerin trafik kurallarına uymadığını vurgulayan  Başaran, sözlerine şöyle devam etti;’’  Trafik kazalarında  en fazla dikkat çeken unsur sürücülerin yaptıkları hatalardır. Sürücülerin hatalı sollama yapması,  trafik akış halinde iken iki aracın birbirini yakın mesafeden takip etmesi kazaların nedenlerinin başında gelir. Ayrıca  sürücülerin yorgun halde araba kullanması ise  hem kendi hayatını  hem de çevredeki vatandaşların hayatını  tehlikeye atmaktadır. Özellikle ağır tonajlı araç sürücülerinin az uykuyla yola devam etmeleri bizleri ciddi anlamda endişelendirmektedir.’’ dedi.

 

      Trafik kurallarını ihlal eden sürücülerin sadece trafik ekipleriyle değil tüm polislerce denetlendiğini belirten Başaran;’’ Mobese kameraları ile trafik kurallarını ihlal  eden sürücüleri tespit edip, gerekli cezai işlemi uyguluyoruz. Geçtiğimiz 6 ay içerisinde 1000 kişiye cezai  işlem uyguladık. Bu rakam trafikteki ihlal boyutunun ne derece ciddiye alınması gerektiğinin en somut göstergesidir. Trafikteki sürücüler trafik işaret ve levhalarına uymalı, trafik ekiplerine yardımcı  olmalıdır. Ayrıca sürücüler birbirlerinin haklarına saygılı olmalıdır.’’ açıklamasında bulundu.

      Ramazan ayı  ve gurbetçilerin gelişinden dolayı,  trafiğin yoğun olduğunu belirten Başaran ; ‘’ Ramazan ayında özellikle iftara doğru trafik yoğun olduğu önemli mevkiler var. Bu yoğunluğu  azaltmak için sürücüler alternatif yolları tercih etmelidir. Ankara Köprüsü İstanbul yolundan  Adana yoluna gidiş, hızlı tren çalışması nedeniyle  trafiğe kapalıdır. İstanbul  yolundan Adana yoluna gitmek isteyenler; Otogar kavşağından Dr. Sadık Ahmet Caddesi,  Aksaray Köprülü kavşağı Ankara yolu, Ankara köprü üzeri Adana çevre yolundan   ulaşabilirler. Yine Malas Hemzemin geçidinin  hızlı tren çalışması nedeniyle trafiğe kapalı olmasından dolayı şehir merkezinden Beyşehir çevre yoluna çıkmak isteyenler;  Sille altgeçidi ve Yenişehir altgeçidini kullanabilirler.

 
       Başaran,  son olarak sürücülerin sağduyulu olmasını ve birbirlerine duyarlı olması çağrısında bulundu. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA