• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
550 yetimin dileğini müftülük gerçekleştirdi
28 Haziran 2011 Salı 11:16

550 yetimin dileğini müftülük gerçekleştirdi

4 ay önce oluşturulan proje ekibi, aylar süren çalışmaların ardından Trabzon'da bulunan 0-15 yaş arası 550 yetim tespit etti.
Daha sonra da her çocuğa ayrı ayrı mektup yazıldı. Çocukların gönüllerini almak için yazılan bir dizi yazının ardından da çocuklara "Teşekkürler anneciğim ya da teşekkürler babacığım sözünü hangi hediyeyi alınca söylemek isterdin?" sorusu soruldu.

Minik yüreklerde, ev, bilgisayar, bisiklet, oyuncak, giyim eşyası, para, çalışma masası, oturma odası, gitar, kemençe, burs, dershane ve İngiltere'de dil eğitimi almak gibi taleplerinin yanında proje ekibinin gözlerini yaşartan istekler de geldi. Çocuklardan "Hiçbir şey istemiyorum, sadece başımı okşayın yeter." diyen de, "Arkadaşlarımı okul çıkışında babaları alıyor, beni de sizin okuldan almanızı istiyorum." talebinde bulunan da oldu.

Çocukların isteklerinden oluşan taleplere göre de bir ihtiyaç listesi hazırlandı. Minik yüreklerin bu isteklerinin yerine getirilmesi için hayırseverlerin kapısı çalındı. Camilerden yapılan duyurulara ilgi gösteren hayırseverler 550 yetimin ihtiyaçlarını büyük oranda karşıladı. Proje kapsamında ayrıca, 550 çocuğun vefat eden anne ya da babası için 550 hatim indirildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA