• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
55 bin okura ulaştı
11 Ocak 2011 Salı 13:44

55 bin okura ulaştı

Selçuklu Belediyesince yayınlanan ve Prof. Dr. Osman Eravşarın özgün çalışması olan, Anadolunun ihtişam sembolü 'Anadolu Selçuklu Kervansarayları', Atlas Ocak Sayısı ile 55 bin okura ulaştırıldı.
Selçuklu Belediyesince yayınlanan ve Prof. Dr. Osman Eravşar’ın özgün çalışması olan, Anadolu’nun ihtişam sembolü “Anadolu Selçuklu Kervansarayları”, Atlas Ocak Sayısı ile 55 bin okura ulaştırıldı.
 
Atlas Dergisinin okuyucularına hediye olarak verdiği ve Selçuklu Belediyesi yayını olan Anadolu Selçuklu Kervansarayları, Prof. Dr. Osman Eravşar’ın imzasını taşıyor. İbrahim Dıvarcı, Ahmet Kuş ve Feyzi Şimşek fotoğraflarıyla kitaba destek veriyor.  Kitap, 12. ve 13. Yüzyıllarda Anadolu’nun en anıtsal yapılarından olan, ekonomil ve sosyal hayatta önemli rolü olan Selçuklu Kervansaraylarını ayrıntılı olarak ele alıyor. Kervansarayların, ticaretin gelişmesini ve Selçukluların güçlenmesini sağladığı gibi günlük hayatta da oynadığı önemli rollerin altı çiziliyor. Kitapta, kervan yollarını ve bu kervan yolları üzerinde bulunan 76 Selçuklu Kervansarayını gösteren bir harita da yer alıyor. 
 
Anadolu Selçuklu Kervansarayları kitabı, bu anıtsal yapıların tanınması açısından özgün ve anlamlı bir kaynak eser olarak nitelendiriliyor.
 
Günümüze kadar gelen mimari ve sanat eserlerinin her birinin şaheser olarak döneme damgasını vuran, uygarlık düzeyini ortaya koyan zarafet ve ihtişam sembolleri olduğuna dikkat çeken Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; kitabın önsözünde şu görüşlere yer veriyor: “Ülkenin ekonomik ve sosyal anlamda kalkınması için ticaretin gelişmesi gerektiğinin farkında olan Selçuklu Sultanları, ticaret yollarını bir bütün olarak ele alarak  inşa çalışması yaptılar. Yaptıkları her eserin, koydukları her taşın bu ülkeyi vatan yapacağının bilinciyle imar faaliyetlerinde bulundular, Kervansaraylar da Selçuklu Devletinin varlığını gösteren önemli yapılardır. Nice saldırılar atlatan, doğa olaylarına direnen ve günümüze kadar ulaşarak asalet ve güzelliğini koruyan bu mimari değerlerin anlatıldığı kitap kaynak niteliğindedir. Emeği geçenleri kutluyorum”
 
Alanında önemli ve etkin bir dergi olan aylık coğrafya ve keşif dergisi Atlas, “Anadolu Selçuklu Kervansarayları” kitabını, 55 bin okuruna hediye verdi.
 
Bu eserle; kültürel anlamda önemli bir kaynak eseri yayın hayatına kazandıran Selçuklu Belediyesinin,  yeni yayınlarla ve kültürel organizasyonlarla kültür dünyasına desteğini sürdüreceği belirtildi.   
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA