




500 belediye başkanı Konya'da buluştu
Tarihi kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı ve Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı Başkanı Metin Sözen, Dedeman Otel'de düzenlenen programda, Tarihi Kentler Birliği'nin Konya'da buluşmasının ayrı bir başlığı olduğunu söyledi.
Sözen, buluşmada, büyük şehirlerin, kent merkezlerinin başarılarının konuşulmayacağını belirterek, "2016'da büyük şehirleri hiç gündemden düşürmeyeceğiz. Sürekli kapanan beldelerin ve diğer belediyelerin bugün mahallesi olan noktaların hayatın kılcal damarları olduğunu biliyoruz. Onları bir bütün içinde doğru değerlendirmek istiyoruz. Kırsal mirası bu bağlamda Türkiye ve dünya gündemine getiriyoruz" diye konuştu.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de üzerinde yaşanılan coğrafyaların sonraki şehirleri ve nesilleri etkilediğini anlattı. Sadece İslam kültürünün değil ondan önce yaşamış onlarca medeniyetin de mirasçıları konumunda olunduğunu anlatan Akyürek, bu duygularla hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.
Akyürek, önceki yapıları korumak için canla başla çalışılması gerektiğini dile getirerek, Konya'da bunu yapmaya çalıştıklarını ifade etti.
Programa, Konya Valisi Muammer Erol, Vali Yardımcısı Fahri Oluk, KTO-Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ve çok sayıda davetli katıldı.

- Konya'da seçim günü eylem yapmaya hazırlanan terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyon
- Yenikaynak: Yeni kabineden istikrarı inşa edecek adımlar bekliyoruz
- Araç sahiplerini üzen haber! Zam geldi (Konya'da güncel akaryakıt fiyatları)
- Başkan Altay’dan Konya'ya yeni müjde!
- Selçuk Öztürk: Ekonomik olarak hedeflerimize bu yeni yüzyılda ulaşacağız
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA