• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
5 yıl önce öldürüp 230 km uzağa gömmüş
03 Aralık 2013 Salı 10:08

5 yıl önce öldürüp 230 km uzağa gömmüş

Konyada dedektifler, 5 yıl önce aniden ortadan kaybolan 41 yaşındaki kadını olay tarihinde kendinden 15 yaş küçük sevgilisinin öldürdüğünü belirledi.

Konya’da dedektifler, 5 yıl önce aniden ortadan kaybolan 41 yaşındaki kadını olay tarihinde kendinden 15 yaş küçük sevgilisinin öldürdüğünü belirledi. Arkadaşları ve ailesiyle birlikte gözaltına alınan cinayet zanlısı, sevgilisinin cesedini 230 kilometre uzaklıkta bulunan bir barajın kenarına gömdüğünü itiraf etti. Katil cesedi gömdüğü yeri gösterirken, 1 yıl önce de ziyarete geldiğini söylemesi dikkat çekti.
Eşinden boşanan 2 çocuk annesi 41 yaşındaki Uğur Turgut 2009 yılının Mayıs ayında ailesine Mersin’in Mezitli ilçesine yerleştiğini söyledikten sonra ortadan aniden kayboldu. 2013 yılına kadar Mersin, Niğde ve Bursa’da Turgut ailesinin savcılıklara başvurusuyla yapılan soruşturmalar da 2 çocuk annesi bulunamadı ancak o dönemlerde görüştüğü bir şahsın Konyalı olduğu öğrenildi. Bunun üzerine Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar ile Cinayet Büro Amirliği ekipleri Mayıs ayında dosyayı alarak çalışmaya başladı. Dedektifler 8 ay süren çalışmasında bir çok ipucu elde etti.

POLİS ŞEHİR ŞEHİR GEZDİ
Dosyayı inceleyen dedektifler, ilk önce kayıp olarak aranan 2 çocuk annesi Uğur Turgut’un Niğde’de yaşayan anne ve babasıyla görüştü. Aileden bilgi alan polis, Bursa’daki ağabeyiyle ve Ankara'da ayrıldığı eşiyle de görüştü. Görüşmeler doğrultusunda Mersin’in Mezitli ilçesine giden polis, burada kayıp kadının en son ikamet ettiği adresi bularak çalışma yaptı. Turgut’un kayıp olmadan birkaç gün önce Mezitli’deki evini taşıdığını öğrenen polis, eşyaları taşıyan kamyonetin sürücüsüne ulaştı. Sürücü, Turgut’a ait evi Konya’nın merkez Selçuklu ilçesinde başka adrese taşıdığını söyleyince soruşturma Konya’ya kaydırıldı.

KONYA’DAKİ EVİNDE 15 GÜN YAŞAMIŞ
Dedektifler, Konya’daki evi de bularak ev sahibine ulaştı. Ev sahibi polislere, “O kadın evi yeğenim dediği genç bir erkekle kiraladı. 3 aylık peşin kira parası verdiler. 15 gün sonra kadının yanında gördüğüm genç bana geldi ve teyzem beyin kanaması sonucu öldü dedi, benden de peşin verdikleri 3 aylık kiranın 2 aylığını olan 700 lirayı geri aldı. Eşyaları da sattı” dedi. Polis yaptığı araştırmada eşyaları satan, kira parasını alan şahsın kadının sevgilisi olan olay tarihinde 26 yaşındaki Ali K. (31) olduğunu belirleyerek aylarca takip etti. Takip sırasında Ali K’nin ailesinin yanı sıra en çok arkadaşı Sercan K. (22) ile görüştüğünü tespit etti.

ÖLDÜRÜP CESEDİ 230 KİLOMETRE TAŞIMIŞ
Polis, 2 yıl önce bir televizyon kanalında kayıp kadının sevgilisi Ali K'nin, telefonla katılıp, "Benim sevgilimdi ayrıldık, bir daha da görmedim" dediğini öğrendi. Ev sahibine öldü deyip, TV programında haberim yok diyen katilin ifadelerindeki çelişkiyi dikkate aldı. Ali K'nin sevgilisini öldürdüğünü düşünen polis dün sabah eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda, Ali K., eşi, ailesi ve yakın arkadaşı Sercan K’yle birlikte 9 kişi gözaltına alındı.
Cinayet Şüphelisi Ali K., ilk ifadesinde, sevgilisi Uğur Turgut’un kendi kendini bıçaklayarak intihar ettiğini cesedi ise 230 kilometre uzaklıkta bulunan Aksaray’ın Ortaköy İlçesine bağlı Gödeler köyündeki Salara Barajının yanına gömdüğünü söyledi.

ALİ ÖLDÜRDÜ, BERABER GÖMDÜK
Gerçeği katilin yakın arkadaşı Sercan K, anlattı. Ali’nin kendisini arayarak, çağırdığını ifade eden Sercan K., ”Ali, sevgilisini öldürdüğünü bana söyledi. Beraber battaniyeye sardığımız kadının cesedini arabanın arka koltuğuna koyduk yola çıktık. Ali’nin Aksaray’daki köyüne gittik. Burada tepelik bir alanda bulunan baraj kenarında gece vakti açtığımız çukura kadını gömdük. Cinayetten 1 gün öncede Ali, beni ve sevgilisini cesedi gömdüğümüz yere balık tutma bahanesiyle getirmişti” şeklinde konuştu.

SEVGİLİSİNİ PARA İÇİN ÖLDÜRMÜŞ
2009 yılında 41 yaşında olan 2 çocuk annesi Uğur Turgut’un, kayıp olmadan 1 ay önce eşinden boşandığı ve 35 bin lira nafaka aldığı öğrenildi.Polis, öldürülen Turgut’un eşyalarını cinayet zanlısı Ali K’nin 16 bin liraya sattığını da ortaya çıkarttı. 35 bin lira nafaka, 16 bin lira eşyaların parası ve altınları da aldığı ileri sürülen Ali K.’nin cinayetten 15 gün sonra nişanlandığı 3 ay sonra ise evlendiği belirlendi.

1 YIL ÖNCE GÖMDÜĞÜ YERİ ZİYARET ETMİŞ
Konya Cinayet Masası ekipleri itirafta bulunan cinayet zanlısı Ali K.ile arkadaşı Sercan K’yi cesedi gömdüklerini söyledikleri Aksaray’ın Ortaköy ilçesi Gödeler Köyündeki baraja götürdü. Cinayet zanlısı ve arkadaşı savcıya olayı anlattıktan sonra cesedi gömdükleri bölgeyi gösterdi. Polis ekipleri kazma,kürek ve iş makinelerinin yardımıyla Turgut’un cesedini bulmak için çalışmalara başladı. Katilin 1 yıl önce de cesedi gömdüğü yere gelip ziyaret ettiği öğrenildi.

DEDEKTİFLER 1 YILDA 9 KAYIP CİNAYETİ ÇÖZDÜ
Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ile Kayıp Şahıslar Büro Amirliği’ne bağlı dedektiflerin titiz çalışmaları sonucu 1 yıl içerisinde 9 ayrı kayıp olayının cinayetle bittiği ortaya çıkartılmış oldu.
5 yıl önce kayıp olan Uğur Turgut’un cinayete kurban gittiğini belirleyen polis, 1 yıl içerisinde de aralarında 10 yıllık kayıplarında olduğu 8 ayrı kayıp olayını çözmüştü. 2 kişiyi öldürüp gömen cinayet zanlısı Durmuş S, yine 2 kişiyi öldürüp gömen Bünmayin K. yakalanırken, 19 yaşındaki Türkan Karataş’ı kazanda yakan kapıcı Abdurrahman B'’de belirlenerek 26 yıl ceza alması sağlanmıştı. Kemal Akın’ı öldüren kayın biraderler ile Hüseyin İ’yi 10 yıl önce öldürüp gömen ağabeyi İbrahim İ’de yakalanarak gömüldükleri yerlerden kemikleri çıkartılmasını sağlayan dedektifler Akşehir İlçesinde ise 5 yıldır kendisinden haber alınamayan Arif Er’in aile içi infaza kurban gittiğini ortaya çıkartmıştı. Son olarak 5 yıl sonra Uğur Turgut'un cinayetini çözen dedektiflerin ekip çalışmasıyla başarıyı yakaladığı belirtiliyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA