• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
5 polis mahkemeye sevkedildi
30 Aralık 2014 Salı 16:37

5 polis mahkemeye sevkedildi

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 emniyet mensubu, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, "yasa dışı dinleme" iddialarıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara, İstanbul, Kahramanmaraş, Bolu ve Düzce'de eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan eski Erzurum İstihbarat Şube Müdürü H.U. ile emniyet amirleri Y.B, S.A, A.K. ve S.D, "haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi, kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği, suç uydurma, suç işlemek maksadıyla örgüt kurma, yönetme ve üye olma" suçlamalarıyla 3,5 saat savcılıkça sorgulandı.

Şüpheliler, savcılıktaki sorgularının ardından tutuklama talebiyle 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

Şüphelilerin avukatı Hakan Dişkeser, adliye önünde yaptığı açıklamada, müvekkillerinin tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiğini belirterek, "Sorguya gireceğiz ama sorgu hakimi tarafsızlığını yitirmiş olduğundan bu davaya bakmaması gerektiğini kendisine ileteceğiz. Reddi hakim talebimize uyar, dosyadan çekilirse başka bir hakim görevlendirilecek. Yok, 'Ben bu davaya bakarım, sizin itirazlarınız yerinde değil' diyorsa bu tiyatroda rol almayacağız. İfade vermeden salonu terk edeceğiz. Hakimin baktığı dosyada karar belli, tutuklama. Biz savunma yapmasak bile tutuklama kararını verecektir" diye konuştu.

Öte yandan, adliye önünde toplanan bir grup da çeşitli sloganlar atarak şüphelilere destek veriyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA