• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
5. cinayeti de o işlemiş
15 Mart 2012 Perşembe 16:19

5. cinayeti de o işlemiş

Konya'da 4 kişiyi öldürüp soyduğunu kabul eden zanlının, 5. cinayeti de işlediği öldürülen kadının tırnaklarının arasından çıkan deri kalıntıları sayesinde tespit edildi.
Konya'da 4 kişiyi öldürüp soyduğunu kabul eden zanlının, 5. cinayeti de işlediği öldürülen kadının tırnaklarının arasından çıkan deri kalıntıları sayesinde tespit edildi.
Konya'nın Akşehir ilçesinde 2011 yılının Ağustos ayı içerisinde 3'ü kadın 5 kişi öldürülmüştü. 4 cinayet silahla işlenmiş, bir cinayet ise bıçaklanma sonucu meydana gelmişti. Tüm cinayetlerde soygun olayının gerçekleşmesi nedeniyle seri katil korkusu yaşanan ilçeye Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği dedektifleri giderek araştırma yapmıştı. Yapılan çalışmada dedektifler, taşeron bir firmada işçi olarak çalışan Erhan G'yi (30) yakalanmıştı. Yakalanan Erhan G, 10 Ağustos 2011 tarihinde
Akşehir Gölçayır beldesinde Yakup Okumuş'un öldürülerek cep telefonunun alınmasını; 12 Ağustos 2011 tarihinde Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesi Çamözü köyünde Türkan Sargun'un öldürülüp, para, ziynet eşyası ve kredi kartlarının alınmasını; 23 Ağustos 2011 tarihinde Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde mola halindeki TIR şoförünü yaralayıp yanındaki Gökhan Keser ile Azerbaycan uyruklu Hacer Rahimova'yı da tabancayla vurarak öldürdüğünü kabul etmişti.
 
TIRNAKTAKİ DNA SERİ KATİLİ GÖSTERDİ
Zanlı Erhan G, Akşehir ilçesine bağlı Doğrugöz beldesinde boş bir arazide bıçaklanarak öldürülen Arife Korkmaz'ı kendisinin öldürmediğini iddia etmişti. Yargılaması devam eden zanlının bu cinayeti işlediğini düşünen Akşehir İlçe Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme ekipleri, Arife Korkmaz'ın tırnaklarının arasından alınan deri ve doku örneklerini Adli Tıp'a göndererek incelenmesini sağladı. DNA'sı belirlenen doku örnekleri, daha sonra cinayeti işleyen zanlı Erhan G'den alınan DNA örnekleri ile
karşılaştırıldı. Karşılaştırma sonucu öldürülen kadının tırnak arasındaki dokuların zanlı Erhan G'ye ait olduğu ortaya çıktı. 4 cinayeti itiraf edip, 5. cinayeti kabul etmeyen zanlının bu cinayeti de işlediğinin ortaya çıkmasıyla, TCK 82/1 maddesi gereğince tasarlayarak adam öldürme suçundan 5 kez müebbet ve 5 kez de yağma suçundan 75 yıl hapis cezası ile yargılanacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA