• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
5 bin lira maaşlı işe eleman bulunamıyor!
14 Kasım 2014 Cuma 14:18

5 bin lira maaşlı işe eleman bulunamıyor!

Marmaris'te turizmciler, 5 bin lira maaş vermeye razı olmalarına rağmen Felemenkçe bilen rehber bulamıyor.

Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme  Kurulu (BYK) Başkanı İsmail Özbozdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılda 1,5  milyondan fazla turistin tatilini geçirdiği Marmaris bölgesi için en önemli  pazarlardan olan Hollanda ve Belçika'da Felemenkçe konuşulduğunu söyledi.

Bu pazarlardan yılda 130 bine yakın turist ağırladıklarına işaret eden  Özbozdağ, ancak Felemenkçe bilen eleman azaldığını ve rehber bile bulamadıklarını  ifade etti.

Arz talep dengesi bakımından gençlere özellikle marjinal diller  üzerine eğitim yapmalarını önerisinde bulunan Özbozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gençler geleceklerini daha aydınlık olarak görmek istiyorlarsa  mutlaka okudukları branşların dışında marjinal dillere de yönelmeliler. Çünkü  bölgemizde çok fazla değişik dil konuşan müşteri kapasitesi var. Örneğin  Felemenkçe bilen rehber arıyoruz. 5 bin liraya kadar maaş bile versek  bulamıyoruz. Felemenkçe bilen profesyonel rehber bulmak 2014'te çok zordu. Bu  ihtiyaç önümüzdeki yıllarda daha da büyüyecek. Ayrıca sektörde yeteri kadar  profesyonel rehber de yok."

Özbozdağ, turistlerin kendi dillerinde konuşan personelle  karşılaştıklarında bu durumun hoşlarına gittiğini ve verilen hizmetten daha fazla  memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA