• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
5 bin kişi Ak Partiye katıldı
30 Mayıs 2011 Pazartesi 14:00

5 bin kişi Ak Parti'ye katıldı

Seçimlere 12 gün kala AK Parti'yi sevindiren toplu katılım haberi...

Mardin’in Yeşilli ilçesi eski Anavatan Partisi Belediye Başkanı Hayrettin Demir, 5 bin kişi ile AK Parti'ye katıldı.
AK Parti Mardin milletvekili adayı Muammer Güler, AK Parti’ye katılanlarla tek tek tokalaştı. Halk, Muammer Güler’e yoğun ilgi gösterdi.

Hayrettin Demir ve partililer, Yeşilli ilçesinde düzenlenen törenle AK Parti'ye geçiş yaptı. 30 dakika boyunca vatandaşlarla tek tek tokalaşan Güler, siyasetin temiz ilkelerle yapılması gerektiğini söyledi. Güler, “Siyaseti maalesef kirletiyorlar. Her şeyin simsarlığını gördük. Ama burada siyasetin de simsarlığını ilk defa gördüm. Kelle başı hesaplar yapılıyor, insanlığın iradesini ifşa ediliyor. Oy insanın şerefidir, oy insanın namusudur. Oy insanın vicdanıdır. Elinizi vicdanınıza koyun Allah rızası için. Kim iyi çalışıyorsa ona oy verin. Bugün bir hayırlı karar verdiniz. Ülkenin geleceğine katkı sağladınız. Onun için Allah sizden razı olsun.” dedi.

Her türlü siyasi rekabete açık olduklarını anlatan Muammer Güler, “Biz merkez bir partiyiz. Sosyal adalet bir partiyiz. Onun için bizim parti her türlü rekabete açıktır. Herkesin oyu, herkesin gücü de mutlaka başkasının oyu ile başkasının gücü ile karıştırılmayacaktır. Anavatan Partisi Menderes'ten başlayıp Özal ile devam eden bir misyonun, bir davanın devamıdır. Dava, büyük davadır. Kanımızla, canımızla bu davaya başımızı koyduk. Yıllarca devlet kademesinde birçok görevde bulundum. Ama şimdi bana vereceğiniz görev şimdiye kadar yaptığımız görevlerden daha önemli, daha şerefli bir görev olacaktır.” diye konuştu. Muammer Güler, bu ülkeyi kalkındırmaya devam edecek, sorunlarına çözüm bulacak, daha da demokratikleştirecek tek partinin AK Parti olduğunu sözlerine ekledi.

AK Parti’ye geçen Hayrettin Demir ise “Anavatan camiası olarak Menderes, Özal ve Erdoğan’ı yan yana gördüğümüz zaman bizim için başka partiden gelme değil, biz bu partinin asil unsuru ve değerli evladıyız. AK Parti’nin hizmetlerine ve görüşüne inandığımız için partiye katılmayı uygun gördük. Hak özgürlüklerin tek savunucusu olduğu için bu kararı verdik. Yeşilli ilçesinde Demir ailesi olarak yaklaşık 5 bin kişi AK Parti dedik. Seçimlerde AK partiyi destekleyeceğiz. Bu kararı aklımızla ve kalbimizle verdik. Aklımızın A’sını ve kalbimizin K’sını bir araya getirdiğimizde bize AK işaretini verince biz de AK Parti dedik.” dedi.

Katılım töreninde bir konuşma yapan AK Parti Mardin milletvekili adayı Abdurrahim Akdağ ise "Türkiye çok önemli bir dönemeçten geçmektedir. Türkiye’nin uzağında olan, yakınında olan ama yüreği burada olan, canı kanı toprağı burada olan insanlar bu seçimin önemini önemle vurguluyorlar ve anlatıyorlar biz aday olarak belki bunu tam anlatamadık. Türkiye sadece bir seçim veremiyor, Türkiye bir karar veriyor. Demir ailesi çok önemli bir karar verdi. Sadece üç vekil, 5 vekil göndermenin kararı değil bu, Türkiye sevdasının kararı.” şeklinde konuştu.
           
Törende AK Parti milletvekili adayı Gönül Bekin Şahkulubey ve İl Başkanı Lokman Sinanoğlu da birer konuşma yaptı. Törenden sonra Hayrettin Demir tarafından davetlilere yemek verildi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA