• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
46,5 milyon lirayı paylaştıracağız
15 Temmuz 2014 Salı 12:33

"46,5 milyon lirayı paylaştıracağız"

Başbakan Erdoğan, "Soma için nakdi hesaplarda toplanan 46,5 milyon lirayı, hayatını kaybeden 301 madencinin ailesine 154 bin 450 lira olarak paylaştıracağız" dedi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor.
 
Soma için nakdi hesaplarda 46,5 milyon lira toplandığını ifade eden Erdoğan, "46,5 milyon lirayı, hayatını kaybeden 301 madencinin ailesine 154 bin 450 lira olarak paylaştıracağız" dedi.
 
Erdoğan, şöyle konuştu:
 
"Kazanın meydana gelen Eynez işletmesinde şehit olan 301 madencimizin 630 yakınına ve halen o işletmenin sigortalısı olan 2 bin 640 madencimize 6 ay boyunca son aldıkları net ücretleri kadar ücret bu hafta içinde İŞKUR tarafından ödenmeye başlanıyor. Soma bölgesinde bulunan ve faaliyetleri Çalışma Bakanlığı'mızca durdurulan Eynez, Atabacası ve Işıklar maden işletmelerinde çalışan toplam 5 bin 522 madencimize üç ay boyunca işverenin ödeyemediği ücretleri İŞKUR tarafından ödenecektir."
 
Cumhurbaşkanı seçimi
 
Erdoğan, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Muhalefet partileri ve adaylar, Cumhurbaşkanı seçiminde şartların eşit olmadığını çok sık ifade ediyorlar. Doğrudur. Diğer adaylarla eşit bir yarışın içinde değiliz. Bütün muhalefet, AK Parti karşıtlığında bir araya geldiler. Bize karşı saf tutmuş durumdamlar. Yani iki adayla değil, çok geniş bir bloka karşı biz bu yarışı sürdürüyoruz" dedi.
 
Erdoğan, şunları kaydetti:
 
"Şimdi CHP Genel Müdürü ne diyor 'Adam gibi tıpış tıpış sandığa gideceksiniz'. Kendi seçmenine ithal, sanal bir aday dayatmakla kalmıyor bir de seçmene kaba bir dille emir, talimat veriyor. Kendi seçmenine 'tıpış tıpış sandığa gideceksiniz' diyen bir kişi bir de utanmadan, sıkılmadan, çıkıp bize diktötar yakıştırması yapıyor. Eğer diktatör aranıyorsa senden daha güzel diktatör olmaz. 10 Ağustos inşallah eski Türkiye'nin kapılarının kapandığı, eski muhalefet tarzının da hükmünü yitirdiği bir tarih olacaktır. Milletimiz bizim karşımızda kurulan bu şer ittifakını da bu ittifakın Türkiye'yi nereye götürmek istediğini de çok iyi görüyor, biliyor ve anlıyor."
 
"Sanat hiç kimsenin tekelinde değil"
 
Sanatçılara yönelik eleştrilere değinen Erdoğan, şöyle konuştu:
 
"Sanatçı dostlara yapılan saldırı, mahalle baskısını kimin yaptığını, kimin dikta yanlısı, kimin baskı, faşizm yanlısı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Hem bu sanatçılarımız, hem de Türkiye bu linç girişimi vesilesiyle düşen maskeleri görme ve tanıma fırsatını buldu. Sanatçılara buradan bir kez daha sesleniyorum; hiç tedirgin olmasınlar, çekinmesinler, rahatsız olmasınlar. Eski Türkiye'nin kapıları kapanırken, o eski tekeller de artık tarihe karışıyor. Sanat hiç kimsenin tekelinde değil."
 
"Masum çocukların kanı kullanılmıştır"
 
Erdoğan, Mısır'ın, İsrail ile Hamas arasında başlattığı ateşkes girişimine ilişkin, "Elbette ateşkes girişimi son derece olumludur ve değerlidir. Ancak öyle anlaşılıyor ki Ortadoğu'nun kirli siyasetinde bir kez daha Filistinli masum çocukların kanı kullanılmıştır" dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA