• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
44. İstanbul Müzik Festivalinin açılışı yapıldı
01 Haziran 2016 Çarşamba 23:48

44. İstanbul Müzik Festivali'nin açılışı yapıldı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 44. İstanbul Müzik Festivali başladı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 44. İstanbul Müzik Festivali başladı.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan açılışta konuşan İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, İstanbul'un tarihi mekanlarında seçkin orkestra ve solistleri müzikseverlerle buluşturan festivalin, İstanbul'un kültürel yaşamına ve Türkiye'de klasik müziğin gelişimine katkıda bulunduğunu söyledi.

İstanbul Müzik Festivali'nin, ilk yılından bu yana mekan kullanımlarıyla, İstanbul'un kültürel mirasına dikkat çektiğini aktaran Eczacıbaşı, festivalin böylelikle İstanbul'a daha yakından temas ettiğini söyledi.

Daha genç kitlelere ulaşabilmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Eczacıbaşı, "Festivalimizin son yıllarda üstlendiği en önemli misyonlardan biri de eser siparişleriyle dünya kültür sanat birikimine ve çağdaş müzik repertuvarına katkıda bulunmak. Besteci Özkan Manav'ın, festivalimizin siparişi üzerine bestelediği yeni eseri, ilk kez bu festivalde seslendirilecek." ifadelerini kullandı.

Eczacıbaşı, konuşmasının ardından, festivale katkı sunan kurum ve şirketlerin temsilcilerine plaket takdim etti.

Festival sponsoru E.C.A Presdöküm Sanayii A.Ş. adına plaketi alan Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen, festivali yıllardır desteklediklerini, bu yıl ilk kez festival sponsoru oldukları için ayrıca gururlandıklarını dile getirdi.

İstanbul Müzik Festivali'nin her yıl, Türkiye'de klasik müziğin gelişimine katkıda bulunmuş sanatçılara verdiği "Onur Ödülü"ne bu yıl, Türk müziğinin Türkiye'de ve dünyadaki konumuna yaptığı katkıları dolayısıyla besteci İlhan Baran layık görüldü. Törene katılamayan Baran'ın ödülü, Bülent Eczacıbaşı tarafından şef Rengim Gökmen'e takdim edildi.

Törenin ardından 44. İstanbul Müzik Festivali'nin açılış konserini vermek için dünyanın en önemli yarışmalarından kabul edilen Uluslararası Çaykovski Piyano Yarışması 2015 birincisi Dmitry Masleev sahneye çıktı.

Shakespeare'in "Eğer Müzik Aşkın Gıdasıysa, Durmadan Çalınız" dizelerinden esinlenen temasıyla 44. İstanbul Müzik Festivali, 24 Haziran'a kadar sürecek. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA