• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
42 yıllık caminin kıblesi yanlış çıktı
22 Ocak 2011 Cumartesi 14:32

42 yıllık caminin kıblesi yanlış çıktı

Sakarya'nın Korucuk köyünde 1964'te hizmete açılan cami- nin kıble duvarının yanlış yönde olduğu 42 yıl sonra ortaya çıktı...

Sakarya'nın Korucuk köyünde 1964'te hizmete açılan caminin minberinin yanlış yönü gösterdiği ortaya çıktı. Yanlışlık, köye yapılan yeni caminin kıblesinin farklı bir yönü göstermesiyle anlaşıldı. Sakarya Müftülüğü yetkililerince yapılan incelemede, Korucuk Köyü Camisi'nin kıblesinin sağ tarafa kaydığı anlaşıldı. Müftülüğün açıklamasıyla köylüler şaşkına dönerken, cami içindeki seccade görevi gören halılar yerine, halının üzerine çekilen iplerle gerçek kıble yönü belirlendi. 42 yıllık camide cemaat, 10 gündür doğru kıbleye dönüp namaz kılmaya başladı.

YENİ CAMİ YAPABİLİRİZ

Yanlışlık bununla da kalmıyor. 85 haneli ve 400 nüfuslu köydeki mezarların yönünün de yanlış olduğunu söyleyen 73 yaşındaki Yusuf Arslan, "Gerçeği duyunca yıkıldık. Çünkü bu iinsanlar ibadetlerindeçok duygusal olurlar. Yıllardır biz ibadetlerimizi yanlış yöne doğru yapmışız. Ölülerimizi buna göre defnettik. Yaklaşık 500 kişi yatıyor mezarlıkta. Musalla taşının yönü bile yanlış" diye konuştu. Kıblesi yanlış olan cami için çözüm aradıklarını belirten Arslan, "Yeni cami yapabiliriz. Ya da caminin minberini yeniden doğru olarak inşa edip, bu camide ibadete devam edebiliriz. Ama bize devletin yardım etmesi lazım. Bir an önce bu soruna çözüm bulunsun" dedi. Köylülerden İsmail Topçu (65) ise caminin kıblesinin yapım aşamasında yanlış hesaplandığını belirterek, "Yeni cami yapılmasaydı halen yanlış yöne doğru namaz kılıp ibadet edecektik" diye konuştu.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA