• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
41 hastane sivillere açılıyor
13 Kasım 2012 Salı 09:30

41 hastane sivillere açılıyor

Türkiye genelinde Genelkurmay'a bağlı 41 askeri hastane sivillere açılıyor.
Askeri hastaneleri sivilleştirmeyi amaçlayan çalışmada sona gelindi. Genelkurmay Başkanlığı, kendisine bağlı 41 hastanede ilgili birimlere fizibilite raporu hazırlattı. Raporda, zarar eden ve etkin kullanılamayan askeri hastaneler tek tek tespit edildi.
YATAKLAR BOŞ KALDI
Habertürk gazetesinden Yasemin Güneri'nin haberine göre sivil hastanelerde, hastaları yatıracak yatak bulmakta zorlanılırken, askeri hastanelerde yatan hasta oranı yüzde 17 olarak belirlendi.
Askeri hastanelerdeki yatakların yüzde 83'ünün kullanılmadığına dikkat çekilen raporda, askeri hastanelerde poliklinik oranı da yüzde 23 olarak tespit edildi. Hem askeri hastanelerde görev yapan personelin sivil hastanelerde görev yapanlar gibi çalışmasını sağlamak, hem de askeri hastanelere ait binaları daha işlevsel hale getirmek amacıyla 17 askeri hastanenin kapatılmasına karar verildi.
Kapatılacak küçük askeri hastanelerin dispansere dönüştürülmesi, büyük hastanelerin binalarının da il sağlık müdürlükleri emrine verilmesi planlanıyor. İl sağlık müdürlükleri, kendilerine devredilen askeri hastane binalarını sivillere açarak hizmet vermeye devam edecek. Kapatılacak askeri hastanelerde görev yapan askeri hekimlerin de büyük hastanelere nakledilmesi gündeme gelecek.
BAKANLIĞA DEVREDİLECEK
17 askeri hastanenin kapatılmasının ardından Genelkurmay Başkanlığı'na ait 24 askeri hastane de Milli Savunma Bakanlığı'na devredilecek. Milli Savunma Bakanlığı'nın 24 askeri hastaneye ilişkin nasıl bir yapılanma içerisine gideceği de önümüzdeki aylarda netlik kazanacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA