• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
400 bin Türkmen iki ateş arasında
17 Haziran 2015 Çarşamba 14:23

400 bin Türkmen iki ateş arasında

PKK’nın Suriye kolu olan PYD’nin askeri gücü YPG’nin Tel Abyad’ı ele geçirmesinden sonra Ankara’da Halep alarmı verildi.

Suriyeli Türkmenler’de de “Halepli Türkmenler” endişesi arttı. Ankara, YPG’nin Halep’e doğru ilerlemesi halinde çoğunluğu Türkmen yaklaşık 1 milyon kişinin sınıra dayanması endişesi yaşarken, Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa da bölgenin demografik yapısındaki ciddi değişmelere dikkat çekti.
25 BİN, 10 BİNE İNDİ

“Demografik yapının değişmemesi için Türkmenlere bulundukları yerlerde kalmaları gerektiğini söylüyoruz. Ancak çoğunlukla iki ateş arasında kalan Türkmenlerin dayanacak gücü kalmadı. Tel Abyad, Hamem, Türkmen, Kanteri gibi Türkmenlerin yoğun olduğu Rakka bölgesinde 25 bin olan Türkmen sayısı 10 bine indi. Sadece Dedeler köyünde ayrılan Türkmenler geri döndü.
YPG'NİN YENİ HEDEFİ KÜRT KORİDORUNU TAMAMLAMAK

YPG’nin bundan sonraki hedefi hudut boyunca Kürt koridorunu tamamlamak için Afrin bölgesi olacaktır. Böylece bölgedeki tüm Kürt kantonlarının birbirleriyle bağlantısı sağlanacak.
TÜRKMEN TOPRAKLARINDA ÇOK İLGİNÇ DEĞİŞİMLER OLABİLİR

Halep ve civarında yaklaşık 400 bin Türkmen var. Biz ısrarla Türkmenlerin bulundukları yerlerde kalmasını istiyoruz. Halep’teki Türkmenlere de bunu ilettik. İlk başlarda YPG’nin olumsuz bir şey yapacağını düşünmüyoruz. Ama ilerleyen süre içinde, gereken uyarı ve müdahale yapılmaz ise Türkmen topraklarında çok ilginç değişimler olacağını hep birlikte göreceğiz.”
TÜRKİYE'DEN NATO'YA MEKTUP
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO'ya gönderdiği ‘Suriye Mektubu’nda, Türkiye-Suriye sınır hattı boyunca yaşanan gelişmeler ve bunun Türkiye’ye olan maliyeti ayrıntılı anlatılıyor.
Kaynak : hürriyet
 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA