• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
40 binliralık soygun yaptı vedalaşırken yakalandı
25 Eylül 2013 Çarşamba 09:28

40 binliralık soygun yaptı vedalaşırken yakalandı

Konyada, bir evden yaklaşık 40 bin lira değerinde altın ve para çalan hırsızlık şüphelisi, Antalyaya kaçmadan önce buluştuğu sevgilisiyle vedalaşırken yakalandı.

Konya’da, bir evden yaklaşık 40 bin lira değerinde altın ve para çalan hırsızlık şüphelisi, Antalya’ya kaçmadan önce buluştuğu sevgilisiyle vedalaşırken yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, önceki gün saat 19.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi Sayılan Sokakta oturan Ersan Çorumlu’ya (33) ait ev soyuldu. Ev sahibinin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kapı kilidi kırılarak girilen evden yaklaşık 40 bin lira değerinde 6 bin 100 lira nakit para, bin 200 dolar ile 15 adet bilezik ve 1 adet altın zincirin çalındığını tespit etti. Apartmanın güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, olay günü saat 15.00 sıralarında elinde siyah poşet bulunan bir şahsın zilleri kontrol ettikten sonra apartmana girdiğini fark etti. Apartmana giren kişinin hırsızlıktan kaydı bulunan Osman E. olduğunu tespit eden polis, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Güvenlik kamerası görüntülerinde apartmana giren bir kadının arkasından gelen Osman E., zilleri kontrol ettikten sonra apartmana giriyor. Merdivenleri çıkarken güvenlik kamerasını fark eden Osman E.'nin dışarıya çıktıktan bir kaç dakika sonra elleriyle yüzünü kapatarak tekrar apartmana girdiği görülüyor.
Yapılan araştırmalar sonucunda olay günü bulunamayan şüpheli Osman E.’nin, ertesi gün saat 19.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesinde bulunan bir okulda sevgilisiyle buluşacağı bilgisine ulaştı. Okul çevresinde önlem alan polis, Osman E.’yi okul bahçesinde sevgilisiyle buluştuğu sırada yakaladı. Gözaltına alınan Osman E’nin sevgilisiyle vedalaştıktan sonra Antalya’ya gitmeyi planladığı öğrenildi.

KİLİT KIRMAYI CEZAEVİNDE ÖĞRENMİŞ
Çeşitli suçlardan 16 kaydı bulunan Osman E’nin evinde yapılan aramada 10 bin lira değerinde ziynet eşya ve para ele geçirildi. Şüphelinin geri kalan altın ve paraları harcadığı ortaya çıktı. Evi soyduktan sonra Antalya’ya gitme planı yapan Osman E’nin, şüphe çekmemek için yakınlarından borç para istediği öğrenildi. Hırsızlık suçundan girdiği cezaevinden iki ay önce çıktığı belirtilen Osman E’nin, kapı kilit göbeklerini kırma işini cezaevindeki arkadaşlarından öğrendiğini söylediği öne sürüldü.
Şüphelinin yakalanmasında emeği geçen polislere teşekkür eden ev sahibi Ersan Çorumlu, “Hepsine müteşekkirim. Çok sağ olsunlar. Hiç uyumadan nakit para ile altınlarımızın bir kısmını buldular. Temennimiz tamamının bulunmasıdır. Bize verilen bilgiye göre soruşturma devam ediyor. Sanırım tamamı da bulunacaktır. Bütün ümidim bu doğrultudadır” dedi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA