• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
40 bin Türke Hollandada iş imkanı!
02 Ekim 2011 Pazar 11:15

40 bin Türk'e Hollanda'da iş imkanı!

Design Week için Türkiyeye gelen Hollandalı Bakan, IT sektöründe 40 bin kişilik işgücüne ihtiyaç duyduklarını belirterek 'Sadece Hindistan ve Türkiyeyi düşünüyoruz' dedi.

Hollanda, IT sektöründe ihtiyaç duyduğu en az 40 bin kişilik işgücü ihtiyacını karşılayabilmek için dünyadan iki ülke seçti.

Bunlardan biri Hindistan, diğeri Türkiye oldu. 28 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında düzenlenen İstanbul Design Week’e katılan ülkelerden biri olan Hollanda, Galata Köprüsü üzerinde düzenlenen etkinlikte tasarımcıları kadar ekonomik anlamdaki işbirlikleriyle de dikkat çekti.

İki ülkeden biri Türkiye

Hollanda’nın Brainport Bölgesi Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler Bakanı L.W.L Pauli’nin 10 tasarımcı, 15 işadamıyla katıldığı etkinlik sırasındaki görüşmeler sonrasında yaptığı açıklamalar, Galata Köprüsü’nün Hollanda ile Türkiye arasında iş bağlantılarına da sahne olduğunu ortaya koydu.

Bakan, IT sektöründe ihtiyaç duydukları en az 40 bin kişilik iş gücünü Hindistan ile birlikte Türkiye’den karşılamayı düşündüklerini belirterek, “Hollanda nüfusu oldukça yaşlı. Bizim genç ve eğitimli işgücüne ihtiyacımız var. Hedefimiz tüm dünyada sadece Türkiye ve Hindistan” dedi.

Pauli, beraberindeki 15 işadamının Hollanda’ya önemli iş bağlantılarıyla döneceğini de vurguladı. Kurulmuş iş bağlantılarından biri olarak Avrupa’nın bir numaralı çevre sistemleri üreticisi firmalarından biri olan Techno Trading International’ın Albayrak Şirketler Grubu ile işbirliğini gösteren Pauli, iki firmanınn gelecekte Türkiye’de birlikte üretim yapabileceğini kaydetti.

Bakan Pauli, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş ve İş Bankası ile de görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti.

‘Dünyanın akıllı kalbi’nin bakanı

L.W.L Pauli’nin bakanlığını yaptığı bölge olan Brainport, Hollanda açısından ileri teknolojide stratejik bir bölge. İleri teknolojide konumunu, kendine bağlı şehirlerden biri olan Eindhowen’in New York’ta 400 dünya şehrinin katıldığı uluslararası yarışmada 1’inci olmasıyla tescil eden bölgede uzmanlaşılan alanlar ileri teknoloji, tarım bilimi, tarım bilimi, sürdürülebilir enerji, otomotiv ve tasarımdan oluşuyor.

Üretimin % 35’i

Dünya cep telefonlarında kullanılan chiplerin yüzde 80’ini üreten ASML’nin de bölgede bulunduğuna dikkat çeken Pauli, buranın Hollanda ekonomisi açısından ulaştığı boyutu ise şu rakamlarla ortaya koydu:

- Hollanda’da üretimin yüzde 35’lik kısmını Brainport sağlıyor.

- Yabancı yatırımların yüzde 40’ı bölgede yer alıyor.

- Hollanda’da alınmış patenlerin yüzde 50’si bölgeye ait. / MİLLİYET

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA