• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
4 parmağı tamamen koptu
26 Aralık 2012 Çarşamba 11:53

4 parmağı tamamen koptu

Konya Beyhekim Devlet Hastanesi, el ve parmak başta olmak üzere, iş kazası ve yaralanmalar sonucu oluşan kopmalarda, Konya içinden olduğu kadar, diğer şehirler tarafından da tercih ediliyor.
Konya Beyhekim Devlet Hastanesi, el ve parmak başta olmak üzere, iş kazası ve yaralanmalar sonucu oluşan kopmalarda, Konya içinden olduğu kadar, diğer şehirler tarafından da tercih ediliyor.
Konya Beyhekim Devlet Hastanesi’nde bir gün içerisinde iki farklı hastanın kopan parmakları başarılı operasyonlarla dikildi. İlk olarak gerçekleştirilen ameliyatta, Antalya’da iş kazası sonucu, 4 parmağı tamamen kopan Ali Soylu(37) isimli hastaya, 7 saat süren bir ameliyat gerçekleştirildi.
Olumsuz hava şartlarından ötürü hava ambulansıyla getirilemeyen hasta, kara yoluyla Beyhekim’e getirildi.
Hastanın kopan parmağı Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Recep Gani Göncü ve görevli ameliyathane ekibi tarafından başarılı bir operasyonla yerine dikildi.
Yapılan işlem hakkında bilgi veren Konya Beyhekim Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Recep Gani Göncü, parmak ve el kopmalarında Beyhekim Devlet Hastanesi olarak oldukça başarılı ameliyatlar yapıldığını belirtti. Gerçekleştirilen  ameliyat hakkında bilgi veren Göncü ‘‘Ali Soylu isimli hastamız Antalya ve yakın çevresinde zamanında müdahale edebilecek hastane bulunamadığı için, acil olarak  ambulansla Antalya’dan Konya’ya getirildi. Öğleden sonra tamamen kopan dört parmağıyla hasta akşam saat 10 civarında hastanemize ulaştı. Yaklaşık 7 saat süren bir işlemle parmaklar yerine dikildi. 4 parmaktan uygun olmayan 2. parmak dışındaki diğer parmaklar dikildi. Ameliyat sonrası erken dönemde dolaşımlarının iyi olduğu gözlemlendi. Şu anda yoğun bakımda bulunan hastanın sağlık durumu iyi. Ameliyat sonrası herhangi bir komplikasyon oluşmadı.  Birinci haftanın sonunda hastamızı yoğun bakım ünitesinden normal odasına da alacağız’’ dedi.
Aynı gün öğleden önce Konya merkezden gelen Mehmet Kuşak (31) isimli hastanın da
tamamen kopan sol elinin dört ve beşinci parmakları da başarılı operasyonla yerine dikildi.
Beyhekim Devlet Hastanesi’nin cerrahi alanda gelişmiş bir donanıma sahip olduğunu belirten ve Mehmet Kuşak’ın operasyonu hakkında da bilgi veren  Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Recep Gani Göncü, aynı gün içerisinde iki kopma vakasının da başarılı olmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini belirtti. Mehmet Kuşak’ın sağlık durumu hakkında değerlendirmede bulunan Göncü ‘‘ Mehmet Bey’in tamamen kopan iki parmağı da başarılı bir operasyonla yerine dikildi. Herhangi bir sıkıntı oluşmadı. Yoğun bakım da yatan hastamızı en geç bir iki gün içerisinde normal odasına alacağız’’ dedi.
Parmak kopmalarında kopan uzvun uygun şartlarda transferi konusunda da önemli bilgiler veren Op. Dr. Recep Gani Göncü "Kopan uzuvlar mutlaka uygun koşullar sağlanarak hastaneye getirilmelidir. Bu tür yaralanmalarda kopan parmaklar hemen çeşme suyuyla temizlenip temiz ve ıslak bir beze sarılmalıdır. Ardından su geçirmez bir torbaya konulmalıdır. Bu şekilde hazırlanan parmaklar, içerisinde buzlu su bulunan ikinci bir kaba konularak, hemen sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Kopan el kısımlarında da kan kaybı olmaması için baskılı bir pansumanla sarılmalıdır. Kopan uzuvların dikilmesinde zaman, yaralanmanın şekli ve sigara içme öyküsü büyük önem taşımaktadır.  Erken müdahalelerde ve uygun şekilde taşınan uzuvlarda dikilme sonrası yaşam şansı oldukça yükselmektedir. Ancak sigara içimi damar yapısını olumsuz etkilediğinden , başarılı operasyon sonunda , parmakların tutma şansı çok zayıflamaktadır. Özellikle parmak replantasyonlarından sonra, tüm ortopedik ameliyatlar sonrasında olduğu gibi, hastanın sigara içmemesi özellikle tavsiye edilmektedir. " diye konuştu. Özellikle iş kazalarında parmak kopmalarının ağırlıklı olarak yaşandığını kaydeden Göncü sözlerini ‘‘Bıçak yada benzeri kesici aletler tarafından oluşturulmuş, düzgün kesilerek kopan parmakların tekrar tutunma şansı, parçalı ve düzgün olmayan, yırtılma şeklinde olan kopmalara göre daha yüksektir. Damar içi zedelenmeler, kopma şeklindeki yaralanmalarda daha fazla olduğundan, yapılan müdahaleler ve dikme işlemi başarılı olsa bile parmağın tutunma şansı zayıf olmaktadır” diyerek tamamladı.
Beyhekim Devlet Hastanesi olarak,  bölgede ilk kez uygulanan birçok başarılı ameliyata imza attıklarını belirten Beyhekim Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Gökhan Darılmaz da özellikle cerrahi alanğda Konya’nın yanı sıra farklı şehirlerden de birçok hasta kabul ettiklerini belirtti. Kısa süre içerisinde oldukça donanımlı bir hastane olduklarını belirten Darılmaz sözlerini ‘‘Hastane olarak özellikle yoğun bakım ünitelerinin geliştirilmesi, son teknoloji ürünü cihazların alımı ve ameliyathanelerin donanımı konularında yaptığımız çalışmalarımızın karşılığını uzman doktorlarımız ve ekiplerimizle birlikte başarılı ameliyatlara gerçekleştirerek alıyoruz.  Aynı gün içerisinde oldukça büyük çaba gerektiren 2 büyük parmak dikilmesi operasyonu gerçekleştiren doktorumuz Op. Dr. Recep Gani Göncü ve ekibini kutluyorum’’ diyerek tamamladı.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA