• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
4 bin kişiye iş versede gönlü hep eğitimde!
29 Nisan 2010 Perşembe 11:44

4 bin kişiye iş versede gönlü hep eğitimde!

14 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra iş hayatına atılan iş adamı Ali Akkanat, eğitimci geçmişinin de etkisiyle Selçuk Üniversitesine eğitim için 20 milyon lirayı aşan katkı sağladı.

14 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra iş hayatına atılan iş adamı Ali Akkanat, eğitimci geçmişinin de etkisiyle Selçuk Üniversitesine eğitim için 20 milyon lirayı aşan katkı sağladı.
    

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Durak köyünde dünyaya gelen iş adamı Ali Akkanat, Trabzon Erkek Öğretmen Okulu'ndan mezun olduktan sonra 4 yıl Erzurum'da, 1 yıl Beyşehir'de, 9 yıl da Almanya'da öğretmenlik yaptı.
    

Akkanat, 14 yıllık meslek hayatına 1985 yılında son vererek, Almanya ve İstanbul'da kurduğu tekstil alanında faaliyet gösteren firmayla iş hayatına atıldı.
    

Aradan geçen 25 yılda bünyesinde bir çok firmayı barındıran Akkanat Holding'i kuran Akkanat, şuan tekstil, turizm ve enerji alanında faaliyet gösteren firmalarında 4 bini aşkın kişiye iş imkanı sağlıyor.
    

Türkiye'nin en büyük 3 tekstil firmasından birinin sahibi olan Akkanat, doğduğu toprakları da unutmayarak Beyşehir'e, Anadolu'nun tekstil sektöründeki en büyük entegre tesisini kurdu ve burada 1.500'ün üzerinde hemşehrisine iş olanağı sağladı.
    

Öğretmenliği bıraktıktan sonra adeta eğitim gönüllüsü gibi hareket eden ve kurduğu Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı ile eğitim yatırımlarını yürüten Akkanat, sadece Selçuk Üniversitesine 20 milyon lirayı aşan destek sağladı.
    

Akkanat, Durak köyünden başlayan yolculuğun güzelliklerle devam ettiğini belirtti.14 yıllık öğretmenlikten sonra ticarete olan yatkınlığı nedeniyle iş hayatına atıldığını ifade eden Akkanat, ''Sermayem Almanya'daki öğretmenlik dönemimde biriktirdiğim paradır. Toplam 150 bin mark gibi bir parayla ticarete başladım. Geldiğim noktada bu rakam çok komik kalıyor. Babamın bizlere gösterdiği ilgi ve sevginin bu noktalara gelmemizde büyük katkısı var. Hep babam gibi biri olmak istemişimdir'' dedi.
    

Babasının hayırsever biri olduğunu ifade eden Akkanat, onun izinden gitmeye çalıştığını, bazen şirketlerin tüm gelirinin aynı yıl hayır işlerine bağışlandığını, bundan da rahatsız olmadığını söyledi.
    

1985 yılında İstanbul'da iş hayatına atıldığını anımsatan Akkanat, şunları kaydetti:''Tekstil sektöründe Türkiye'de şu anda ilk 3 arasında yer alıyoruz. İstanbul'da işe başladığımızda Beyşehir'deki lise mezunu çocukları yanımızda çalıştırmak için İstanbul'a götürdük. Şimdi hepsi de iş adamı oldu. İstanbul'da Beyşehirli iş adamlarının sahibi olduğu 150'nin üzerinde anonim şirket var. Biz oraya tutunurken çok eziyet çektik. Bizden sonrakiler biraz hazıra kondu. Ben çocuklara ve gençlere hayal kurmalarını söylüyorum. Hayal kurmak hedefe ulaşmak için en iyi araçtır.''
    
     -EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ-
 
İnsana çok değer verdiklerini bu nedenle eğitimi önemsediğini ifade eden Akkanat, öğretmen geçmişi nedeniyle özellikle eğitime katkıda bulunmak için çalışmalar yaptığını belirtti.
    

2008 yılında TBMM Üstün Hizmet Ödülü ile onurlandırıldığını anımsatan Akkanat, Beyşehir'de ve Konya'da eğitim yatırımlarının bundan sonra da devam edeceğini, Beyşehir'in üniversiteye kavuşmasının en büyük arzusu olduğunu sözlerine ekledi.
    

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan da iş adamı Ali Akkanat'ın, üniversiteye bugüne kadar 20 milyon liranın üzerinde destekte bulunduğunu söyledi.
    

Ayrıca, YÖK'ten onaylanan İşletme Fakültesinin yapımını Ali Akkanat'ın üstleneceğini ifade eden Okudan, ''Ali Akkanat'ın, öğretmen olması bizim için çok büyük avantaj... Kendisi tanıdığım en büyük hayırseverlerden biri'' dedi.
    

Okudan, bir ülkenin kalkınmasının güçlü eğitime bağlı olduğunu vurgulayarak, eğitim sevdalısı olarak gördükleri Ali Akkanat'a minnet duyduklarını ifade etti.
    
     -AKKANAT'IN EĞİTİM YATIRIMLARI-
 
Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı eliyle yaptırılan ve Milli Eğitim Bakanlığına devredilen toplam 10 okul ve 1 yurt binasının yanı sıra, inşaatı devam eden ve Eylül ayında açılması planlanan 10 milyon liraya mal olacak 500 kişilik öğrenci yurdu, 5.5 milyon liraya mal olacak 4 yıldızlı uygulama oteli ve 5 milyon liraya mal olacak Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu binaları, Akkanat'ın önemli eğitim yatırımları arasında yer alıyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA