• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
4. Ana Baba Okulunun konuğuSema Maraşlı
06 Mayıs 2012 Pazar 13:44

4. Ana Baba Okulu'nun konuğuSema Maraşlı

Meram Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Ana Baba Okulu'nda ilk eğitim seminerine yazar Sema Maraşlı konuşmacı olarak katıldı.

Meram Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Ana Baba Okulu'nda ilk eğitim seminerine yazar Sema Maraşlı konuşmacı olarak katıldı. Maraşlı, televizyon dizilerinin eşler arasındaki iletişim sorunlarında başlıca aktör olduğunu vurguladı.

Konevi Kültür Merkezi'ndeki seminere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Programın başında konuşma yapan Meram Belediyesi Başkan Vekili Ercan Okur, vatandaşların  yoğun talebi üzerine Ana Baba Okul-4’e bugün başladıklarını belirterek, "Toplumun temel yapı taşı olan aile içindeki uyumsuzluklar gittikçe artmaktadır. Bu sorunların en aza  indirilmesi ve eşler arasında sağlıklı bir iletişimin sağlanması ancak eğitimle mümkün olmakta. 2009 yılında ilk olarak başladığımız Ana Baba Okulu’nun üçüncüsünü bu yıl Ocak ayında Meram Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile birlikte organize etmiştik. Vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep ve istek üzerine Ana Baba Okulu'nun dördüncüsünü de açarak onların beklentilerine cevap vermek istedik. Bugün itibariyle başlayan seminerlerimiz 4 hafta sürecek" dedi.

4. Ana Baba Okulu'nun ilk eğitim seminerinde "Evlilikte Sorunlar ve Çözüm Yolları" başlıklı bir sunum gerçekleştiren yazar Sema Maraşlı, her yıl ülkemizde yaklaşık 100 bin çiftin boşandığını hatırlatarak, "Her sene 200 bin kişi ayrılmaktadır. Çocukları da ekleyince çok ciddi bir rakam oluyor. Avrupa ve Amerika'da boşanma oranları çok daha fazla. Ancak Kur'an, hadis gibi elimizde sağlam kaynaklar olmasına rağmen bizim bu kaynakları çok iyi kullanamamamızdan dolayı bu sorunlar yaşanıyor. Evlilikle ilgili sorunlarda çözümleri Avrupa'dan aldığımız için sonuç alınamamaktadır" diye konuştu.

Erkekle kadının doğuştan farklı yaratıldığını söyleyen Maraşlı, "Allah kadınları şefkatli ve teslimiyetçi yaratmıştır. Erkekleri ise güç, iddia ve başarı üzerine yaratmıştır. Allah dışında kâinatta her şey zıtlığı ile var. Beyaz-siyah, yer-gök gibi, kadın-erkek de bu zıtlıkla yaratılmıştır. Günümüzde özellikle medya vasıtasıyla bu zıtlık bozulmaya çalışılıyor. Erkekler yumuşatılmaya, kadınlar da sertleştirilmeye yani erkekleştirilmeye çalışılıyor. Filmler ve diziler bizi zannettiğimizden çok daha fazla etkiliyor. Dizileri izleyen erkekler, mükemmel fizikli kadın beklentisine girerken; bayanlar ise çok güçlü, karizmatik ve süper erkek modelleri görmeye başladılar. Dizileri izleyenler, eşlerini bu karakterlerle kıyaslamaya başlayınca sorunlar çıkıyor. Maalesef dizilerde aile hayatını olumsuz etkileyen kötü olaylar genç kızların zihinlerine ve bilinçaltına yerleşmektedir. Bu dizilerin izlenmesiyle birlikte Arap toplumunda da boşanma oranlarında önemli bir artış olmuştur.” şeklinde konuştu.

Seminerden sonra Meram Belediyesi Başkan Vekili Ercan Okur ve Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı'nın eşi, yazar Sema Maraşlı'ya çeşitli hediyeler verdi. Program sonunda Maraşlı, okurlarına kitaplarını imzaladı.
Meram Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Ana Baba Okulu'nda 10 Mayıs 2012 Perşembe günü saat 20.00’de yapılacak ikinci oturuma ise Prof. Dr. Ramazan Arı konuşmacı olarak katılacak. Bu oturumun konu başlığı ise; “Çocuk Eğitiminde Pozitif Disiplin Anlayışı”
“Aile İçi İletişimde Çatışma Yönetimi” başlıklı 3. oturuma ise kişisel gelişim uzmanı Münir Arıkan konuşmacı olarak katılacak. 17 Mayıs 2012 Perşembe günü saat 20.00’de başlayacak.

Ana Baba okulu-4, 25 Mayıs 2012 Cuma günü saat 20.00’de Yrd. Doç. Dr. Hasan Yılmaz'ın konuşmacı olarak katılacağı "Günümüzün Değişen Şartlarında Anne-Baba Rollerimizin Yeniden Değerlendirilmesi" başlıklı seminerle sona erecek.
 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA