• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
3Gnin hayatımıza katacağı 10 yenilik
04 Temmuz 2009 Cumartesi 09:01

3G'nin hayatımıza katacağı 10 yenilik

30 Temmuzda her cep telefonu dünyaya açılan bir kapı olacak. İşte birkaç yıldır en çok konuşulan gündem maddesi 3G ile ilgili akıllara takılan soruların cevapları...

Turkcell, müşterilerinin ilgisini çekebilmek için www.meraketmiyormusun.com isimli bir sitede ödüllü bir yarışma düzenliyor. Üç operatör de bu yeni teknolojiyle birlikte müşterilerine çok hızlı bir şekilde internete girilebilme imkânı sunacak. Görüntülü konuşma bu sayede hayal olmaktan çıkacak.

İnternetin kesintisiz ve hızlı bir şekilde cep telefonunda kullanılması hayatımızda pek çok şeyi değiştirecek. 3G teknolojisi sadece cep telefonunda değil, dizüstü bilgisayarlarda ve güvenlik kameralarında da kullanılacak. Kısacası her cep telefonu dünyaya açılan bir kapı olacak. Birkaç yıldır en çok konuşulan gündem maddesi 3G ile ilgili akıllara takılan soruların cevabını araştırdık.

Televizyon cebinize girecek

Şebekenizin çektiği her yerde cepten televizyon izleyebileceksiniz. Bu teknoloji sayesinde cebinizdeki görüntüyü televizyonunuza da aktarabiliyor, istediğiniz programı ya da futbol maçını rahatça izleyebiliyorsunuz.

3G ile artık herkes kameraman olacak!

3G teknolojisiyle birlikte istediğiniz bir görüntüyü anında başka bir cep telefonuna ya da televizyona aktarabiliyorsunuz. Hem hızlı hem de kaliteli bir görüntü imkânı sunan 3G teknolojisi sayesinde sıcak bir gelişmeyi binlerce kişiyle paylaşabileceksiniz.

Tıp dünyası, mobil internetle erken teşhis yapacak

Dünya genelinde uygulanan 'teletıp' yöntemi 3G teknolojisiyle Türkiye'de de hayata geçecek. Hastalardan elde edilen veriler ve görüntüler çok hızlı bir şekilde sağlık merkezlerine aktarılacak, görüntü aktarımı sayesinde teşhis ve tedavi süreçleri daha da hızlanacak. Erken müdahale ile hayat kurtarılabilecek.

Mobil iletişim, iş dünyasının yükünü hafifletecek

Mobil iletişim, 3G teknolojisiyle birlikte iş dünyasının yükünü çok hafifleteceğe benziyor. İş dünyasına hız ve verimlilik sağlayan hızlı mobil internet ve mobil e-posta gibi uygulamalar bu yeni teknolojiyle birlikte sosyal ve ticari hayata önemli katkılar sağlayacak. Bankacılık, medya, sanayi, tarım ve ticaret gibi sektörler, hızlı mobil iletişim sayesinde hem zamandan hem de işgücünden tasarruf etmiş olacak.

Öğrenciler kütüphaneye cepten girecek

Uzaktan eğitim uygulamalarıyla birlikte eğitimde fırsat eşitliği sağlanması planlanıyor. Öğrenciler aradıkları bilgi ve görüntülere sadece sabit bir noktadan değil her yerden, her zaman ulaşabilecek. 3G sayesinde, telefonlar eğitimin bir parçası haline gelecek, verimlilik artacak. Öğrenci, elde ettiği verileri arkadaşlarıyla anında paylaşabilecek.

Saat değil, görüntülü cep telefonu!

İlk bakışta şık bir saate benzeyen bu cihaz aslında 3G teknolojisiyle çalışan ve görüntülü konuşma özelliğine sahip bir cep telefonu. Yüksek çözünürlükteki görüntüsü ile yakınlarınızla keyifli bir telefon görüşmesi yapmanıza imkân sağlıyor.

Hayatımıza katacağı 10 yenilik

-Hangi çantayı ya da ayakkabıyı alacağınızı arkadaşınıza görüntülü görüşme sayesinde sorabilirsiniz.
-3G hızı ile web sitelerinin açılma süreleri çok daha kısalacak. Şehir haritalarını rahatlıkla görüntüleyebileceksiniz.
-İşten eve giderken, otobüste, dolmuşta, serviste televizyon seyredebilirsiniz.
-Gezip gördüğünüz yerlerin videosunu anında herkesle paylaşabilirsiniz.
-Cep telefonlarınız çok daha az enerji tüketecek.
-Şehir hatları vapurundayken internete girip gazete okuyabilirsiniz.
-Yeni güvenlik önlemleri sayesinde mobil ticaret çok daha güvenli bir hale gelecek.
-Aile büyüklerine video ile bayram mesajı gönderebilirsiniz.
-Cep telefonunu çok daha aktifi olarak kullanabileceksiniz. Arkadaşlarınıza internet üzerinden kendi müziklerinizi yollayabileceksiniz.

3G teknolojisi nasıl kullanılacak?

İlk aşamada sadece 3G uyumlu bir cep telefonuna sahip olmanız yeterli. Operatörler 3G aboneliği için ek bir ücret talep etmiyor. Ama göz önünde bulundurmanız gereken bir durum var: İnternet hızınız artacağı için cep telefonu üzerinden daha fazla işlem yapacaksınız. Bu da faturalarınıza yansıyacak.

Turkcell, 3G teknolojisine 1500 kişilik bir ekiple hazırlanıyor
3G ihalesinde en yüksek rakamı vererek en geniş bant hakkına sahip olan Turkcell, 30 Temmuz'dan sonra herhangi bir sıkıntı yaşamamak için 1500 kişilik bir ekiple gece gündüz çalışıyor. Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu, 81 ilin altyapısını tamamlamak üzere olduklarını söylüyor. Develioğlu, "3G teknolojisi Türkiye'de çok fazla bilinmiyor. Müşterilerin çoğu bu teknolojinin sadece görüntülü görüşme imkânı sağladığını sanıyor. Oysa 3G, hayatımıza hız katacak." diyor.
 
Vodafone'un 3G altyapısı hazır
Vodafone, uzun bir süredir laboratuvar ortamında aldığı başarılı sonuçları kısa bir süre aboneleriyle paylaştı. Firma, 3G ağı denemelerinde veri indirme hızını 21,1 Mbsp'ye (megabit/saniye) kadar indirdi.
 
Avea, genç aboneleri müzikle etkileyecek
Dijital müzik pazarına getirdiği yeniliklerle adından söz ettiren Avea, gençlerin dikkatini çekmeye çalışıyor. Cep üzerinden abonelerine lisanslı müzik parçaları satan Avea, 3G teknolojisiyle birlikte çok uzun bir müzik parçasını bile saniyeler içerisinde abonelerinin telefonuyla buluşturacak. Böylelikle şarkıların dinlenmesi, cep telefonuna ve bilgisayara indirilmesi, paylaşılması her zamankinden daha kolay olacak.
 
Güvenlik kamerası ile evinizi her an izleyin
Bu kamera sayesinde evinizi ya da işyerinizi dışarıdan izleyebiliyorsunuz. İçerisine sim kart takılan kamera, cep telefonundan kumanda ediliyor. Numarayı arayınca güvenlik kamerasının görüntüsü cep telefonunuza yansıyor. Tuşlarla kamerayı sağa ve sola yönlendirebiliyorsunuz.
3G teknolojisi ortalama 70 kat daha hızlı
Müzik ve video gibi içerikleri cep telefonumuza çok kısa sürede yükleyebileceğiz. Ortalama 700 MB'lık bir sinema filmini, bugün yaklaşık 6,5 saatte indirirken 3G teknolojisi ile birkaç dakika içerisinde cep telefonumuzdan izleyebileceğiz.
 
Mobil gözlük, bilimkurgu filmlerini andırıyor
3G teknolojisine uyumlu mobil gözlük sayesinde cep telefonunuzdaki filmi ya da herhangi bir televizyon programını izleyebiliyorsunuz. Mobil gözlük, ilginç görüntüsüyle adeta bilimkurgu filmlerini andırıyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA