• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
3606 kişinin kan ihtiyacı karşılandı
25 Ocak 2012 Çarşamba 15:54

3606 kişinin kan ihtiyacı karşılandı

Koç Holdingin, kurucusu Vehbi Koçun Ülkem Varsa Ben de Varım sözünden yola çıkarak 2006 yılında başlattığı Ülkem İçin Projesinin...

Koç Holding’in, kurucusu Vehbi Koç’un ‘Ülkem Varsa Ben de Varım’ sözünden yola çıkarak 2006 yılında başlattığı ‘Ülkem İçin Projesi’nin, 2010 ve 2011 uygulaması olarak hayata geçirilen ‘Ülkem İçin Kan Veriyorum’ kampanyasında sona yaklaşılırken il bazında kampanyayla ilgili güncel rakamlar gelmeye başladı. Buna göre kampanya dahilinde Konya ili ve ilçelerinde 2010 ve 2011 yıllarında düzenlenen toplam 1 kan bağışı kampanyasında 1480 kişi kan bağışında bulundu ve toplanan kan miktarı ise 1202 üniteye ulaştı. Bir ünite kanın 3 hayat için umut olduğunu ifade eden Konya Ülkem İçin Gönüllü Elçisi Şeref Kamışçıoğlu “Konya’da halkımız kampanyamıza büyük ilgi gösterdi. İki yılda 1 kan bağışı kampanyasında 1480 kişide farkındalık yarattık, 1202 ünite kan bağışı toplayarak 3606 kişinin hayatına umut olduk” dedi.

Kurucusu Vehbi Koç’un ‘Ülkem Varsa Ben de Varım’ sözünden yola çıkarak 2006 yılında ‘Ülkem İçin Projesi’ni başlatan Koç Holding, 2010 ve 2011 uygulaması olarak Türk Kızılayı işbirliğinde ‘Ülkem İçin Kan Veriyorum’ kampanyasını hayata geçirmişti. ‘Ülkem İçin Kan Veriyorum Kampanyası’ tüm hızıyla devam ederken kampanyaya dair ilk sonuçlar illerden gelmeye başladı. Konya’dan gelen sonuçlara göre kampanya süresince 1 kan bağışı kampanyası düzenleyerek büyük bir başarıya imza atan Konya il ve ilçelerinde iki yılda toplam 1202 ünite kan bağışında bulunuldu ve 3606 kişinin hayatına dokunulmuş oldu.
Düzenli kan bağışçısı olma alışkanlığını yaymak amacıyla Türkiye’de 81 ilde Ülkem İçin elçilerinin, Koç Topluluğu çalışanları ve bayilerinin de desteğiyle yürütülen kampanyada bugüne kadar 72 bin ünite kan bağışında bulundu, kampanya 215 bin kişiye umut oldu.  
Şeniz Akan: “72 bin ünite kan bağışı toplayarak 215 bin kişinin hayatına dokunduk”
Koç Holding Kurumsal İletişim Müdürü Şeniz Akan Konya’da yürütülen kampanya çerçevesindeki değerlendirmesinde, Koç Holding olarak kampanyayı hayata geçirirken düzenli, gönüllü ve sürekli kan bağışçısı olma bilincini yerleştirme amacıyla yola çıktıklarını, tüm Türkiye’de gönüllü elçilerin olağanüstü çabalarıyla çok büyük bir başarıya imza atıldığının altını çizdi. Şeniz Akan: “Türk Kızılayı işbirliğiyle yürüttüğümüz kampanyamız bugün ne mutluyuz ki Türkiye’nin en geniş çaplı ve en büyük kan bağışı kampanyası oldu” dedi. Kampanya çerçevesinde 2012 Ocak ayı itibariyle ellerine ulaşan verileri aktaran Şeniz Akan iki yılda tüm Türkiye’de toplam 72 bin ünite kan bağışı toplayarak 215 bin kişinin hayatına dokunduklarını söyledi. Akan, bu başarılı sonuçta topluluk çalışanları ile birlikte bayilerinin çok önemli rol oynadığını sözlerine ekledi.
“Projemize büyük bir özveriyle destek veren tüm Konyalılar’a teşekkürler…”
Gönüllü elçilerin yanı sıra kampanyaya en büyük desteğin halktan geldiğine dikkat çeken Şeniz Akan, her şeyden önce kampanyaya kan bağışında bulunarak destek veren tüm Türkiye’ye canı gönülden teşekkür etti. Kan bağışının önemine dikkat çeken ve ülkemizde kan bağışı oranının Avrupa ortalamasının çok altında olduğuna değinen Şeniz Akan, “Umuyoruz ki Koç Holding olarak bizim attığımız bu adım ve iki yıldır süren çalışmalarımız Türkiye’de diğer tüm işletmelerin de katkılarıyla dalga dalga yayılarak, düzenli ve sürekli hale gelir” dedi. Konya ili ve ilçelerinde kampanya dahilinde 2010 ve 2011 yıllarında 1 kan bağışı kampanyası düzenlendiğine dikkat çeken Şeniz Akan, kampanyanın her etabına ayrı ayrı ilgi gösteren Konyalılar’a ve projeyi büyük bir özveriyle gerçekleştiren Konya Ülkem İçin Gönüllü Elçisi Şeref Kamışçıoğlu’na en içten teşekkürlerini iletti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA