• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
35 yıl sonra 6 dakikada görmeye başladı
20 Nisan 2013 Cumartesi 11:15

35 yıl sonra 6 dakikada görmeye başladı

Konya'da doğuştan görme bozukluğu olan ve 15 numara kalın cam gözlük veya lens kullanarak görebilen 35 yaşındaki bir çocuk annesi Aysel Ulusoy, geçirdiği 6 dakikalık operasyon sonucu gözlüksüz ve...
Konya'da doğuştan görme bozukluğu olan ve 15 numara kalın cam gözlük veya lens kullanarak görebilen 35 yaşındaki bir çocuk annesi Aysel Ulusoy, geçirdiği 6 dakikalık operasyon sonucu gözlüksüz ve lenssiz olarak görmeye başladı.
İstanbul’da ikamet eden 1 çocuk annesi Aysel Ulusoy, doğuştan gelen görme bozukluğu nedeniyle yıllarca 15 numara gözlük ve lens kullanmak zorunda kaldı. Ulusoy, bebeği de doğduktan sonra zorlanmaya başlayınca doktorların kapısını çaldı. İstanbul’da görüştüğü doktorlar ameliyatı önermeyince Ulusoy bu kez Konya Farabi Hastanesi'ndeki Göz Hastalıkları ve Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hayati Arık ile görüştü. Uçakla Konya’ya gelen Ulusoy, 6 dakika süren 2 farklı operasyonla göz ameliyatı oldu.
"ŞİMDİ NET GÖRÜYORUM"
Kendimi dünyada hissettiğim andan beri uzak ve yakın göremiyordum diyen Ulusoy, "15 numara gözlük veya lens kullanmak zorunda kaldım. Gözlük çok kaba olduğu için kullanmak istemedim, o yüzden lense yöneldim. Bebeğim de olunca lensle de hayat zor olmaya başladı ve ameliyat olmaya karar verdim. Konya’da Hayati hocam sağ olsun, 5-6 dakika süren bir operasyonla net olarak görmemi sağladı. Eskiden birinin varlığını fark ediyor, net göremiyordum, şimdi karşımdaki kişiyi net görüyorum” dedi.
Konya Farabi Hastanesi Göz Hastalıkları ve Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hayati Arık ise, “35 yaşındaki hastamız doğuştan itibaren görme kaybı yaşadığı için 15 numara gözlük veya lensle hayatını devam ettiriyormuş. Biz muayenelerimiz sonrası 5-6 dakika süren 2 farklı operasyon yaparak göz içine yerleştirdiğimiz bir mercekle görme kaybını ortadan kaldırdık. Daha önce binde 5 gören, yani yüzde 10’un bile altında gören hastamız şu an yüzde 90 görüyor ve iki hafta sonra yüzde yüz görmeye başlayacak” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA