• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Yerel seçim tarihinde ısrarcı değiliz"
17 Ekim 2012 Çarşamba 18:47

"Yerel seçim tarihinde ısrarcı değiliz"

AK Parti'li Elitaş, yerel seçimlerin 27 Ekim 2013'te yapılmasında ısrarcı olmadıklarını, CHP ile yapacakları görüşmenin sonuçlarını MHP ile paylaşacaklarını söyledi.
TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, yerel seçimlerinin öne alınmasını öngören Anayasa değişikliği konusunda MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ile görüştüğünü anımsattı. Mustafa Elitaş, yerel seçimlerin 27 Ekim 2013'te yapılması konusunda ısrarcı olmadıklarının altını çizerek, ''Bizim için tarihin önemi yok. Önemli olan sonbahar aylarında seçimin yapılabilmesi. CHP daha önceki telaffuz ettiği tarihin arkasında durursa bunu MHP'ye götürürüz, onlar da yetkili kurularında görüşürler, ona göre bakarız'' diye konuştu. Elitaş, CHP'den alacakları tarihi MHP'ye götürüp götürmeyeceklerinin sorulması üzerine de ''Uzlaşma çerçevesinde gidiyorsak, 'CHP'den aldık, zaten yeterli çoğunluğumuz var, sizi bir tarafa bırakıyoruz' demek nezaket kurallarına aykırı. CHP ile de MHP ile de paylaşmamız gerekir'' dedi.
 
- Meclis gündemini uzun  süre bununla meşgul etmek doğru olmaz -
 
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM'de gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.
Yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin anayasa değişikliğinin sonuçlanması gerektiğini ifade eden Çiçek, şunları kaydetti: ''Eğer vaktinden önce yapılacaksa geri gönderme üzerinden bir değerlendirme yapılabilir. Tarih değiştirilebilir. Ama bunun için belli sayıda milletvekilinin bu talebin arkasına koymak gerekir. Aksi takdirde oylama yapıyoruz. İstenilen sonuç çıkmayınca da konu gündemde kalmaya devam ediyor. Onun için bunun bir şekilde sonlanması gerekir. Ya bu Anayasa değiştirilir ya da olmayacaksa Meclis gündemini uzun süre bununla meşgul etmek doğru olmaz. Çıkarılacak bir çok yasa var. Ama şu an bir çaba var gibi gözüküyor. Zannediyorum bir kaç gün içinde netleşir. Bunu görmemiz lazım.''  AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA