• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Üzüntüleri ikiye katlandı"
25 Mart 2013 Pazartesi 12:59

"Üzüntüleri ikiye katlandı"

Adapazarı depreminde anne ve babalarını kaybeden, kendileri ise enkazdan yara almadan çıkarılan Burak Mustafa ile Derya Durna kardeşler, annelerinin mezarını bulmak istiyor.
Memur olan Erol Durna'nın tayini 1998 yılında Adapazarı'na çıktı. Durna, üç katlı bir apartmanın zemin katında ailesiyle yaşamaya başladı. 1999 yılındaki Adapazarı depreminde Erol ile eşi Fatma Durna yaşamını yitirdi. Deprem sırasında 4 yaşında olan Derya Durna (18) ile 8 yaşında olan ağabeyi Burak Mustafa Durna (22) enkazdan burunları bile kanamadan kurtuldu.
     Durna kardeşlere önce aile dostları Fazlı Bayram ile Hatice Hadi çifti, sonra da halaları Aysel ve amcaları Fikret Durna sahip çıktı.
     Olaydan çok etkilendikleri için Adapazarı'na yıllar sonra geçen yıl giden Durna kardeşler, anne ve babalarının mezarını ziyaret etmek istedi.
     Anneleri Fatma Durna'nın mezarını bulamayan kardeşler, hemen ilgili yerlere başvurdu.
     Mezarlıktaki altı sahipsiz mezarın hangisinin annelerine ait olduğunu bilmek isteyen kardeşler, DNA tespiti için gerekli başvuruları yapmaya hazırlanıyor.
    
     -Üzüntüleri ikiye katlandı-
    
     Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi öğrencisi Burak Mustafa Durna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akrabalarının desteğiyle hayata sımsıkı tutunduklarını söyledi.
     İlk başlarda gitmeye korktukları Adapazarı'na ilk defa geçen yıl gittiklerini belirten Durna, ''Adeta aynı şeyleri yeniden yaşadım'' dedi.
     Annelerinin mezarını bulamadıkları için çok üzüldüklerini belirten Durna, ''Annemizin mezarı olsun diye elimizden geleni yapacağız. Annemizin mezarını bulabilmek için yaptığımız ilk girişimlerde altı sahipsiz mezara ulaştık. Bu mezarlardan hangisinin anneme ait olduğunun belirlenmesini istiyoruz. Gerekirse DNA testi yapılabilmesi için başvuruda bulunacağız'' diye konuştu.
    
     -Hatırlamadığı annesinin en azından mezarını bilmek istiyor-
    
     Derya Durna ise akrabalarının desteğiyle acılarının az da olsa dinmeye başladığını dile getirdi. Akrabalarının çabasıyla yaşanan acı olayı çabuk atlattıklarını ve hayata hep pozitif bakmayı bildiklerini, ancak hiçbir zaman çok küçük yaşlarda hem annesiz hem de babasız kaldıkları gerçeğini unutamadıklarını vurgulayan Durna, şunları kaydetti:
     ''Yüzünü bile hatırlamadığım annemin mezarını bulamadık. Bu yüzden gerekli başvuruları yapacağız. Zaten ağabeyimle anne ve baba sevgisinden yoksun büyüdük. En azından babamız gibi annemizin de mezarını bilsek, az da olsa teselli oluruz.''
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA