• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Üniversite-Sanayi işbirliği hayata geçiyor"
02 Nisan 2013 Salı 17:35

"Üniversite-Sanayi işbirliği hayata geçiyor"

Selçuk Üniversite (SÜ) bünyesindeki Konya Teknokent, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergünün açıkladığı...
Selçuk Üniversite (SÜ) bünyesindeki Konya Teknokent, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün açıkladığı “Girişimci Üniversiteler Endeksine Dayalı Transfer Ofisleri Destek Programı Sonuçları”na göre, programa başvuran 37 üniversite arasından desteklenmeye değer ilk 10 üniversite arasına girmeyi başardı. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Kriterleri Endeksi verilerine göre Konya Teknokent, Türkiye’deki 49 Teknokent arasında 7. sırada yer aldı.
Buna göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’deki üniversiteler dışında Anadolu’dan desteklenen tek Teknoloji Transfer Ofisi olma özelliğine sahip SÜ Teknoloji Transfer Ofisi, TÜBİTAK tarafından 10 yılda toplam değeri 10 milyon TL’yi bulan destekten yararlanmaya hak kazandı. Selçuk Üniversitesi, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Kriterleri Endeksi sıralamasında Boğaziçi, Hacettepe, Ankara, KTÜ ve İstanbul Üniversitelerini de geride bıraktı.
“HEM ÜNVERSİTEMİZ HEM DE ŞEHRİMİZ İÇİN GURUR VERİCİ”
SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Yönetici Şirket olan Konya Teknokent Teknoloji Transfer Ofisi’nin TÜBİTAK desteğine layık görülmesi hem üniversitemiz hem de şehrimiz için gurur verici bir gelişmedir. Selçuk Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin İstanbul, Ankara ve İzmir’deki pek çok köklü üniversiteyi geride bırakarak Anadolu’dan desteklenen tek ‘Teknoloji Transfer Ofisi’ olarak ilk 10 üniversite içinde yer alması bizleri gururlandırmış ve mutlu etmiştir” diye konuştu.
10 YIL BOYUNCA YARARLANACAK
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından 1. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde üniversiteleri yakından ilgilendiren iki önemli konunun açıklandığını belirten Rektör Gökbel, “Bunlardan birincisi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Kriterleri Endeksi, ikincisi ise Girişimci Üniversiteler Endeksine Göre Transfer Ofisleri Destek Programı Sonuçlarıdır. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Kriterleri Endeksi verilerine göre, Selçuk Üniversitesi Türkiye’deki 49 Teknokent arasından 7. sırada yer almıştır. Girişimci Üniversiteler Endeksine dayalı Transfer Ofisleri Destek Programı Sonuçlarına göre, programa başvuran 37 üniversite arasında Selçuk Üniversitesi bünyesindeki Konya Teknokent tarafından hazırlanan Teknoloji Transfer Ofisi Projesi, desteklenmeye değer görülen 10 teknoloji transfer ofisi arasında gösterilmiştir. Böylelikle Selçuk Üniversitesi Teknokent’i, TÜBİTAK tarafından 10 yıl süreyle, yılda ilk beş yıl yüzde 80’i hibe, ikinci beş yıl yüzde 60’ı hibe olmak üzere her yıl 1 milyon TL karşılıksız hibe desteği almaya hak kazandı. Bu destek programından Selçuk Üniversitesi ile birlikte ODTÜ, Sabancı, Hacettepe, Bilkent, Gazi, Yıldız Teknik, Boğaziçi, Ege ve Özyeğin Üniversiteleri yararlanacak” dedi.
“ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ HAYATA GEÇİYOR”
Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası ve Selçuk Üniversitesi ortaklığındaki Teknokent’in, adeta Bölge Teknokenti hüviyeti de taşıdığını vurgulayan Rektör Gökbel, “KOP Bölge Kalkınma İdaresi ve KOP Bölge Üniversiteler Birliği’nin kurulması ile Teknokent’in bu konumu daha farklı bir boyuta taşınmıştır. KOP illerindeki üniversitelerde tek Teknokent’in Konya Teknokent olduğunun bilinci ile hareket edilmektedir. 2006 yılında Proje ve İş Geliştirme Merkezi (PİGEM) olarak kurulan ve 2012 yılında Selçuk Teknoloji Transfer Ofisi (SELÇUK-TTO) adı altında yapılandırılan oluşum, Konya Teknokent’i diğer teknoparklardan ayıran en önemli özelliklerdir. Bu organizasyon ile Üniversite-Sanayi işbirliğinin gerçek anlamda hayata geçirilmesi yönünde çok önemli adımlar atılmış, halen de atılmaktadır” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA