• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Tuz yemezseniz delirirsiniz"
20 Nisan 2013 Cumartesi 15:04

"Tuz yemezseniz delirirsiniz"

Bursa'da bu yıl ikincisi düzenlenen Kastamonu Günlerinde konuşan Prof. Dr. Ahmet Maranki, sağlıklı yaşamak için yapılması gerekenleri anlattı.
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve 23 Nisan tarihine kadar sürecek olan 2. Bursa Kastamonu Günlerine katılan Maranki, “Hayatınızdan süt, şeker, un, tuz gibi gıdaları çıkarın” dedi.Sağlıklı yaşamak için doğru bilinen yanlışları katılımcılarla paylaşan Prof. Dr. Maranki, “Hayatınızdaki beyazlarla vedalaşın. Başbakanımız bile beyaz ekmek yemeyin diyor. Kepekli ekmek tüketin. Şeker özellikle de kesme şeker tüketmeyin. Bugün obezite başta olmak üzere birçok hastalığın sebebi şekerdir. Siyah şeker tüketin” diye konuştu.İnsanın ana rahminde tuzdan oluşan bir yapının içinde olduğuna, terin tuzdan ibaret olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Maranki, “Çıkıp tuz yemeyin diyorlar. Tuz akıldır. Yemezseniz delirirsiniz; ancak içinde mineral olmayan tuzu değil, içinde 84 farklı mineral bulunan kaya tuzunu tüketin” şeklinde konuştu.
Pastorize süt tüketilmemesinin altını çizen Prof. Dr. Ahmet Maranki, “2 yaşından büyük kimseye asla sütü tavsiye etmiyorum, bilhassa pastörize sütü. Yoğurt, peynir gibi süt ürünlerini tüketin. İlla süt içecekseniz kaynamış süt için; çünkü süt çıktığı gibi tüm bakteriler süte gelir” dedi.Tere yağının eve sokulmaması gerektiğini de söyleyen Prof. Dr. Maranki, “1950’li yıllarda ülkemize Marshall yardımları geldi. Beyaz un, zeytin yağı geldi. O dönem Bursa’daki zeytin ağaçları satıldığı için zeytinler azalmış ve zeytin yağı azalmıştı. Bu yüzden margarin ilk kez Bursa’da yapıldı. Tere yağı ve margarinden uzak durun” diye konuştu.
Pirincin de yenilmesini doğru bulmadığını söyleyen Prof. Dr. Maranki, “Pirincin kabuğunu ve kepeğini alıyorlar. Geriye sadece karbonhidrat kalıyor. O da hareketsizlikten şekere dönüşüyor. Pirinç yerine bulgur yiyin” şeklinde konuştu.Prof. Dr. Maranki ayrıca cep telefonlarının da sağlık için büyük tehdit olduğunu ve üremeyi olumsuz etkilediğini söyleyerek, “Cep telefonları 4 dakikada beyninizi ısıtıyor. Cep telefonlarını kullanmak yaşayacağınız yıllardan 2 aylık organ ömrünüzü çalıyor” ifadelerini kullandı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA