• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Türkiyenin tarım merkezi Konyadır"
26 Şubat 2012 Pazar 09:50

"Türkiye'nin tarım merkezi Konya'dır"

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın sadece Müslümanlar için değil, herkes için çaba gösterdiğini söyledi.
Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın sadece Müslümanlar için değil, herkes için çaba gösterdiğini söyledi.
     Yalman, ''Milli Görüş ve Erbakan Haftası'' etkinlikleri kapsamında Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, Necmettin Erbakan'ın, çok zeki biri olduğunu söyledi.
     Erbakan'ın, 9 gün değil 90 gün anlatılacak bir hayata sahip olduğunu belirten Yalman, Erbakan'ın örnek alınacak bir yaşamı olduğunu vurguladı.
     ''Eğer Hocamın çabası olmasaydı, Bosna'da Müslüman adına kimse kalmazdı'' diyen Yalman, şunları kaydetti:
     ''Bosna Hersek'te, bugün insanlar yönetimde de söz sahibiyse, O'nun çalışmalarının neticesi. Eğer Afganistan, Ruslar'ın işgalinden o dönemde kurtulmuşsa bilin ki Hocamın çalışması ve yönlendirmesi neticesinde... Sadece Müslümanlar için değil herkes için çaba gösterirdi. Toplantılarda bize, 'Afrika'da açlıktan ölen çocukların hesabı bizden sorulur' derdi. 'Bunun mesuliyeti bize aittir' derdi. Türkiye'de kaç tane siyasi parti lideri olmuş ki yalın ayak, ekmek kapabilmek için bir kamyonun arkasından koşan çocuklar için gözyaşı döksün- Hadiseyi izlerken hıçkırarak ağlardı.''
     SP Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Özkafa ise SP'nin bütün teşkilatlarının, Türkiye'nin idaresini en kısa zamanda tekrar üstlenme mecburiyeti olduğunu dile getirdi.
     Türkiye'nin tarım merkezinin Konya olduğunu dile getiren Özkafa, Konya'da ziyaret ettikleri köylerde, evlerin derme çatma, insanların ise mutsuz olduğunu ileri sürdü.
     Sadece oy oranıyla tarihe geçilemeyeceğini savunan Özkafa, ''Fatih Sultan Mehmet Han'ın çok büyük oyu mu vardı da tarihe geçti- İstanbul'u fethettiği için tarihe geçti'' diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA