• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Türkiye savaş oyununa getiriliyor"
23 Haziran 2012 Cumartesi 14:59

"Türkiye savaş oyununa getiriliyor"

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 250. Haftasında Suriyede düşürülen Türk jetini konu edindi.
Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 250. Haftasında Suriye’de düşürülen Türk jetini konu edindi. Türkiye’nin üzerinde oyun oynandığını dile getiren platform üyeleri Türkiye’nin savaşa çekilmek istendiğini ifade etti.

Konya İnanç Özgürlükleri Platformunun bu haftaki konusu Suriye tarafından düşürülen Türk Jet uçağı oldu. 1. Dünya savaşında Osmanlı devletine oynanan oyunun günümüzde Türkiye üzerinde oynandığını dile getiren Platform Sözcüsü Ersoy Kağnıcıoğlu, ‘‘Sene 1914 Almanya ile Müttefik Avrupa savaş halindedir. Alman Genelkurmayı bile Osmanlının Almanya ile beraber savaşa girmesini istemektedir. Müttefik Avrupa’nın bir parçası olan Rusya, Osmanlıyı iç ayaklanmalar ve terörle tehdit etmekte, Almanya’nın yanında olursa Osmanlının doğusunu kan gölüne çevirme planları yapmaktadır. Ve sonuçta Alman gemileri Osmanlı topraklarına girer, Yavuz ve Midilli adlı gemilere Osmanlı bayrakları çekilip Rus limanlarını bombalarlar. Osmanlı kendi yıkılışına sebebiyet verecek bir oldu bittiyle savaşa girer. Kendisinin dışında olan ve dışında kaldığında büyük bir kazanç elde edeceği bu savaşın parçası olarak yıkılışına sürüklenir’’ dedi.
Suriye üzerinden tarih tekerrür mü ettiriliyor?
Suriye üzerinden Ülkemizin savaşa sürüklenmeye çalışıldığını ifade eden Platform Sözcüsü Ersoy Kağnıcıoğlu, ‘‘Suriye üzerinden tarih tekerrür ettirilmek isteniyor. Türk savaş uçağı Suriye karasularında düşürülüyor. Bu uçağın Suriye hava sularında işi ne, hangi sebeple orada bulunuyor? Hükümet yetkililerinin ve Genelkurmay’ın bu olaydan haberi var mıydı? Yok ise bu uçağın Suriye kara sularında olması ne ile izah edilebilir, ama bu konudan Hükümet ve Genelkurmay’ın daha önce haberi varsa o uçağın Suriye’de bulunma sebebi açıklanmalıdır’’ şeklinde konuştu.
‘Türkiye zarar göreceği bir savaşa sürüklenmektedir’
Türkiye’nin zarar görebileceği bir savaşa sürüklenmek istediğini belirten Kağnıcıoğlu, ‘‘Hareketli ve hararetli gündem terör olaylarının artmasıyla iyice ateşlenmiştir. Rusya Dışişleri Bakanının Lavrov2un aba altından sopa göstererek Suriye’ye yönelik herhangi bir dış müdahalesi olması halinde kürt sorununun artacağını ifade etmesi ile son günlerde şiddetini artıran terör olaylarıyla bir ilişkisinin olduğunu düşünüyoruz’’dedi
‘Uçak ABD yapımı ve ismi Yavuz veya Midilli’
Uçağın Abd yapımı olduğundan şüphe duyduklarını ifade eden platform sözcüsü Kağnıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
Suriye Kara sularında düşürülen uçağın Abd yapımı bir uçak olduğunu düşünüyoruz, ve İsminin de Yavuz yada Midilli olma ihtimali üzerinde duruyoruz. Hükümeti sağlıklı düşünmeye ve çılgınlık yapmamaya davet ediyoruz. Kimse Enver Paşa olmaya niyetlenmesin.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA