• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Türk milleti hep yanımızdaydı"
28 Mart 2013 Perşembe 18:18

"Türk milleti hep yanımızdaydı"

Irakın kuzeyindeki Kerküke bağlı Altınköprü kasabasında 28 Mart 1991 tarihinde 84 kişinin katledilmesi dolayısıyla, Konyada Kerkük Altunköprü Katliamı anma programı düzenlendi.

Irak’ın kuzeyindeki Kerkük’e bağlı Altınköprü kasabasında 28 Mart 1991 tarihinde 84 kişinin katledilmesi dolayısıyla, Konya’da “Kerkük Altunköprü Katliamı” anma programı düzenlendi.
İdealist Eğitimciler Topluluğu tarafından Necmettin Erbakan Üniversitesi Prof. Dr. Erol Güngör Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen anma programı, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“KERKÜK TOPRAĞI AY-YILDIZLI BAYRAĞINA KAVUŞACAKTIR”
Programın açılış konuşmasını yapan İdealist Eğitimciler Topluluğu Başkanı Cafer Erdal, “Amacımız, ilkelerimize paralel olarak siz öğretmen adayı arkadaşlarımıza haklı mücadelemizi anlatmak ve ülkemizde milliliğin suç sayıldığı şu günlerde Türk gençlerinin milli şuurunu açık tutmaktır. Kerkük Altınköprü kasabasında 22 yıl önce yaşanan ve 100’den fazla soydaşımızın şehit olmasıyla sonuçlanan bu vahşet 150 yıla yaklaşan Ortadoğu sorununun gerçek mağdurlarının Türkmenler olduğunun apaçık bir göstergesidir. Biz inanıyoruz ki, elbet bir gün Aziz Ali Saitlerin, Hamit Gariplerin, Turan Ahmet Enver’lerin kanıyla sulanmış Kerkük toprağı 90 yıldır hasretini çektiği Ay-Yıldızlı bayrağına kavuşacaktır” dedi.

“TÜRK MİLLETİ HEP YANIMIZDAYDI”
Irak Türkmen Öğrencileri Konseyi Konya Temsilcisi Ammar Ocuslu da, “Irak topraklarında 88 yıl baskı, işkence gören Irak Türkleri, 35 yıl da kıyıcı Saddam diktatörü döneminde Araplaştırma politikasıyla, acılar, çile, özlemlere katılarak, görmediği katliam, soykırım kalmamıştır. Bugün Altunköprü katliamının anısının yıl dönümüyle vermiş olduğumuz şehitlerin ruhları Saddam rejimi düştükten sonra mezarında şad olmuştur. Artık huzura kavuşmuşlardır. Siz ve Türk milleti bizi öyle bir günümüzde yalnız bırakmadığınız için sizinle gurur duyuyoruz. Başkaları bizi sattılarsa, bizden vazgeçtilerse Türk Milleti hep yanımızdaydı. Onun için Ne Mutlu Türküm Diyene” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Edebiyat öğrencisi Ömer Alpbozan “Oğuzam Türkmenem” ve Kerküklü öğrenci Ali Beyatlı da, “Yetiş İmdadıma” adlı şiirlerini okudu. Okunan şiirler salonda bulunanlar tarafından büyük alkış aldı. Şiir dinletisinin ardından 'Kerkük Altunköprü Katliamı'nı konu alan sinevizyon gösterisi sunumu yapıldı. Program, Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Ankara Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hişam Demirköprülü’nün “Kerkük’ün Dünü ve Bugünü ve Altunköprü Katliamı” konulu konferans vermesiyle devam etti.

“BU KATLİAM TESCİL ETTİRİLMELİ”
Prof. Dr. Demirköprülü, “Türkiye’de okuyup da 1975-1985 arası memleketime geri döneyim, ben burayı bitirdim, halkıma yardımcı olayım, faydalı olayım diyenlerin hiçbiri yaşamıyor. Türkmen topluluğu, birinci derecede şehit ailelerinin Irak makamlarında, mahkemelerinde bu katliamları tescil ettirmesi gerekiyordu. Saddam nasıl yargılandı. Katliam yaptığı için yargılandı. O yargılama içerisinde maalesef Altunköprü katliamı maddeler içerisinde yok, koymadılar. Müracaat edilip edilmediğini bilmiyorum. Ama bu tür insanlık suçu işleyen sahne olan bu tür olayların mahkemesi her zaman olur. Yarın giderseniz davayı açarsınız. Benim halkım suçsuz yere şu tarihte, şu günde, şu güçler tarafından katledilmiştir. Bunun mahkemesini ve tazminatını da isterim. Dünya tarihine girmesi için tescil ederim, yapabileceğimiz bu. Bu katliam unutulmayacak bir katliamdır. İnsanlık adına utanıyorum. Müslüman diye geçinen bir otoritenin şu yaptıklarını Müslümanlığa sığdıramıyorum. Masum insanlara bunları, beyinlerine şeytan girmiş kibirlerinden insanlar yapmıştır. Başka bir şey değildir. Allah onların yerini cennet eylesin” şeklinde konuştu.
Konferans veren Genç Türkmenler Cemiyeti Ankara Genel Merkez Başkanı İbrahim Demirel de, Altunköprü Katliamı tarihini kronolojik olarak anlattı. Program, Türkmen Türkülerinin yer aldığı mini konser ve plaket töreniyle sona erdi. İHA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA