• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"TRTye belgesel çekecektik"
05 Ağustos 2012 Pazar 18:01

"TRT'ye belgesel çekecektik"

TRTye Çanakkale belgesel çekeceğiz diye valilikten dilekçe ile izin alıp kaçak kazı yapan 8 kişi, define haritaları ve ellerinde tarihi heykel fotoğrafları ile kazı yaparken suçüstü yakalandı.
Sahte belgelerle valilikten izin alan define avcıları, filmin adını ‘Siperdeki Vatan’ koyup, “film için siper kazıyorduk” diye kendilerini savundu.

Ellerine geçirdikleri define haritası ile kaçak kazı yapmak isteyen 8 kişilik ekip ilginç bir yönteme başvurdu. Düzenledikleri sahte belgeyle Tekirdağ Valiliği’ne başvuran define avcıları, TRT için Çanakkale Savaşı’nın anlatıldığı 3 bölümlük ve 9 gün süreceğini belirttikleri ‘Siperdeki Vatan’ isimli drama belgesel çekeceklerini söyledi.

Valilikten gerekli izinleri alan ekip, Bizans Dönemine ait kalıntıların bulunduğu Şarköy İlçesi Uçmakdere ve Yeniköy bölgesinde, birde kepçe kiralayıp kazı yapmaya başladı. Köylüleri de ‘film çekeceğiz’ diye kandıran ekip ‘kepçe ile neden kazıyorsunuz?’ diyen köylülere de siper kazdıklarını söyledi. Define avcılarının söylediklerine inanmayan olmayan köylüler durumu jandarmaya ihbar etti. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA