• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Terörü gündemden çıkarmalıyız"
19 Ocak 2013 Cumartesi 18:30

"Terörü gündemden çıkarmalıyız"

Başbakan Erdoğan, "Terörü Türkiye gündeminden çıkarmalıyız. Silahları bırakmalarını istiyorum" dedi. Erdoğan, AK Parti'nin son anketlere göre oy oranını da Gaziantep'te açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Şahinbey Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Gaziantep Çevreyolu ile yapımı tamamlanan diğer tesislerin toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

Silahları bırakmalarını istiyorum

Erdoğan, terör konusunda şunları söyledi:

''Terör bu topraklara açlıktan, yokluktan, sefaletten başka bir şey sağlamadı. Gaziantep'i de bu hale dönüştürme hesabı içine girdi ama Allah'ın izniyle sizin dik duruşunuz, omurgalı duruşunuz ve 'burada teröre yer yok' deyişiniz onların buraya girişini engelledi, Gaziantep insanı da o güçlü yapısıyla altıncı, yedinci sanayi bölgelerini yapıyor. Eğer bugün Diyarbakır bir Gaziantep kadar olamadıysa bunun en önemli sebebi, birinci sebebi terördür. Eğer Van, Gaziantep kadar olamadıysa bunun en birinci sebebi terördür.

Bizim bu terörü artık Türkiye'nin gündeminden tamamen çıkarmamız gerekiyor. Silahları bırakmalarını istiyorum. Sıkılı yumrukları aradan çekip, öfkenin, nefretin diline bir son verip insanca yaşamanın önünü açmamız, bunu güçlendirmemiz gerekiyor.''

Terörden kurtulmak ortak amacımız

Barış sürecinin devam ettiğini belirten Erdoğan, ''Terör örgütünün eylemlere son vermesi ve yurt dışına çekilmesi, silahı bırakması için ne yapmak gerekiyorsa diyoruz onu yapsın, biz elimizden gelin desteği verilim. İlgili tüm kurumlarımızı çalıştırıyoruz. Terör belasından kurtulmak hepimizin ortak amacıdır, ortak dileğidir. Bu yolda azimle sabırla kararlılıkla çaba göstermeye devam edeceğiz'' dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

''Terör örgütü silahı bırakmadığı, saldırılarına son vermediği sürece biz terörle mücadeleyi kararlı şekilde sürdüreceğiz. Birileri çıkıyor hükümeti, devleti operasyon yapmakla bu süreci zedelemeyle suçluyor. Hiç kusura bakmasınlar, elinde silahla benim güvenlik güçlerime kast edenlere, arkadan gelip benim polisimi şehit edenlere karşı biz toprağımızı, vatanımızı geri adım atmadan savunuruz ve savunuyoruz.''

Başbakan Erdoğan, ''Sağduyulu, samimi en önemlisi de vicdanı olan bir insan, öldürmek için gelen teröristin hakkını değil, öldürmek için kurulmuş terör örgütünün hakkını değil insani olanın, insanın hakkını savunur. Böyle olması lazım'' dedi.

AK Parti'nin oy oranı yüzde 54

Başbakan Erdoğan, son kamuoyu araştırmalarına göre AK Parti'nin yüzde 54 oy oranıyla birinci parti olduğunu da bildirdi.

Esed ''babamı da aşacağım'' demek istiyordu

Başbakan Erdoğan, ''İyi günlerimizde, yemek yiyoruz ailecek. (Beşşar Esed) 'büyüklerimizin yaptığı yanlışa ben düşemeyeceğim' diyordu. Çünkü babası da Hama'da, Humus'ta 30 bin insanın canına kıymıştı. Peki nedir bu hal? Demek ki o öyle demek istemiyordu. Herhalde o 'ben babamı da aşacağım' demek istiyordu. Şu anda çünkü yaptığı o. Babası 30 bin insanın canına kıydı, bu ise şu anda 60 bin insanın canına kıymakla kalmadı, o sadece Hama, Humus'ta yaptı, bu Suriye'nin genelinde bunu yaptı ve yapmaya da devam ediyor'' dedi.

Batı güçlü Türkiye istemiyor

Erdoğan, ''Batı güçlü bir Türkiye istemiyor. Türkiye güçlendikçe Batı ne yapacağını şaşırıyor'' dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA