• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Tasarı elimizi güçlendirecek"
06 Şubat 2013 Çarşamba 21:07

"Tasarı elimizi güçlendirecek"

Maliye Bakanı Şimşek, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Tasarısı'nın FATF Genel Kurulu'nda Türkiye'nin elini güçlendireceğini söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin terör örgütü PKK'nın finansmanıyla ilgili Avrupa nezdinde birçok girişimde bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini belirterek, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Tasarısı'nın BM Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Genel Kurulu'nda Türkiye'nin elini güçlendireceğini söyledi.

Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesine devam ediliyor.

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Malvarlığını Dondurma Değerlendirme Komisyonu'nun teknik çalışma yapacağını, Bakanlar Kurulu'nun karar vereceğini yineledi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Bakan Şimşek'e BM sözleşmesinin yürürlüğe girmesinden sonra Yasin el Kadı hakkında ne işlem yapıldığını sordu. Şimşek ise ''Yasin el Kadı, bütün mahkemeleri kazandı, BM kararını 2 yıl önce geri çekti. Aynı şahıs, ABD ve Avrupa'da tazminat davaları açmış durumda. Bildiğim kadarıyla ABD, El Kadı ile uzlaşma sürecinde'' diye konuştu.

Şimşek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da El Kadı hakkında 2004 tarihinde ''suç unsuru oluşmadığı'' sonucuna vararak, takipsizlik kararını verdiğini anlattı.

Maliye Bakanı Şimşek, terör örgütü PKK'nın finansmanının önlenmesiyle ilgili olarak Türkiye'nin Avrupa nezdinde birçok girişimde bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini belirterek, ''Sonuç aldığımız konular da var, alamadığımız dosyalar da var. Tasarı, FATF Genel Kurulu'nda elimizi güçlendirecek'' dedi.

Altının terörün finansmanında kullanıldığı şüphesinin oluşması halinde tüm verilerin alınacağını ve şüpheli işlem olması halinde gereğinin yapılacağını kaydeden Şimşek, Türkiye'deki altın mevduatının 10 milyar, kıymetli maden mevduatının 15,6 milyar lira tutarında olduğunu belirtti.

Şimşek, Suriye'den gelen sığınmacılara da bugüne kadar 610 milyon 500 bin lira harcandığını, bunun insani bir durum olduğunu ifade etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA