• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Süt Kardeşliği Projesinden vazgeçmedik"
01 Ağustos 2013 Perşembe 12:03

"Süt Kardeşliği Projesi'nden vazgeçmedik"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "Süt Kardeşliği Projesi'nden vazgeçmedik. Bu projeye ihtiyacımız var" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Süt Kardeşliği Projesi'ne ilişkin "Bu projeden vazgeçmedik. Bu projeye ihtiyacımız var. Eğitim ve araştırma hastanelerimizi merkeze alarak, bu projenin Adalet ve İçişleri bakanlıkları boyutu tamamlandıktan sonra yasal düzenlemelerini de yapacağız. Ondan sonra uygulanacak" dedi.

Müezzinoğlu, "Süt Kardeşliği Projesi'nin ertelendiği veya iptal edildiği yönünde haberler var. Projede son durum nedir?" sorusu üzerine, sütü fazla olan annelerin sütünden istifade etmek istediklerini söyledi.

Bunun, iki taraflı gönüllülük gerektirdiğine işaret eden Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"İki taraflı gönüllülükte de karşımıza şu soru geliyor: 'Ben bir inancın mensubuyum, inancım gereği süt kardeşliği oluşuyor, süt kardeşliği de nikah yasağı içine giriyor.' Yalnız o anda sütü alıp bebeğe vermek ve bebeği yaşatmakla iş bitmiyor, 20, 30, 40 yıl sonrasına kadar sürecek bir hukukun da bilinmesi ve yasal zemine taşınması gerekiyor. Bu nedenle Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı olarak projemiz devam ediyor. Bu projeden vazgeçmedik. Bu projeye ihtiyacımız var. Biz, her yıl yoğun bakımda doğan 3 bin çocuğumuz için 'Ya ne yapalım bunlar ölürse diyebilir miyiz?' Tıpta ve kültürümüzde süt anneliği var. Projenin adını 'Süt Anneliği' veya 'Süt Kardeşliği Merkezleri' şeklinde koyduk. Eğitim ve araştırma hastanelerimizi merkeze alarak, bu projenin Adalet ve İçişleri bakanlıkları boyutu tamamlandıktan sonra yasal düzenlemelerini de yapacağız. Ondan sonra uygulanacak." AA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA