• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Spekülasyonlara itibar edilmemelidir"
25 Şubat 2013 Pazartesi 22:46

"Spekülasyonlara itibar edilmemelidir"

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, düzenlediği basın toplantısında İmralı süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.
AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. İmralı süreci ile ilgili her gün yeni bir haber çıktığını ifade eden Türkmenoğlu "Öncelikle vatandaşlarımızdan ricam, bu ülkenin yürütmesinin başındaki isim olması dolayısıyla Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettikleri dışında söylenenlere, ortaya atılan bazı spekülasyonlara ve özellikle muhalefet partilerinin çarpıtmalarına itibar etmemeleridir. Herkes, etnik kışkırtıcılık ve ırkçılık anlamına gelebilecek söz veya eylemlerden uzak durmalıdır. Dünyanın her yerinde bu tip süreçlerin bitirilmesi için çok büyük inisiyatifler ortaya kondu.


Bu süreçlerin en büyük özelliği de iktidarıyla, muhalefetiyle, STK ve vatandaşıyla birlikte tüm ülke tek ses olarak hareket edilmesidir" dedi.
Bu süreçte CHP, MHP ve BDP'nin çok sorumsuz davrandığını ifade eden Ayşe Türkmenoğlu, muhalefetin, hükümeti niyet ve amaçlarının dışında pek çok şeyle suçladığını kaydetti.

Türkmenoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Şunu açık bir dille ifade etmek istiyorum, kesinlikle Türkiye’de devletin yapısı üzerine ve milletin birliği üzerine bir pazarlık ya da müzakere yürütülmüyor. Ülkemiz tam 30 yıldır ağır bedeller ödedi. Bunun önüne geçilmesi için bu süreç bir çözüm sürecidir. Milliyetçilikten bahsedenler; Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Çerkez... Bunların hepsi Anadolu’nun zenginlikleridir. Bunlardan da bahsetmeli ve Türkiye milliyetçiliğini ortaya koymalıdırlar. Çünkü tüm bu zenginliğin içinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı vardır. Önümüzdeki süreçte kim çözüm istiyor, kim istemiyor sadece söylediklerine bile bakarak bunu görmek mümkün bunu da hep beraber göreceğiz. Ama büyük milletimiz köklü geçmişi boyunca çok büyük olumsuzlukları ve badireleri her zaman birlikte atlattı. İnşallah er ya da geç, bu çözüm sürecini de yine birlikte hayata geçireceğiz ve Anadolu eski görkemine dönecek"
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA