• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Sivil bir anayasayı milletin takdirine sunarız"
15 Şubat 2013 Cuma 14:41

"Sivil bir anayasayı milletin takdirine sunarız"

Başbakan Erdoğan, ''Bu millet, Meclis, sivil anayasa yapacak güce, iradeye sahiptir. Meclis bunu yapmazsa, sivil bir anayasayı milletin takdirine sunarız'' dedi

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Erdoğan,  ''Bu millet, bu Meclis, sivil bir anayasa yapacak güce, birikime, iradeye sahiptir. Eğer Meclis bunu yapmazsa, bu iradeyi kullanmazsa, bu yolda bizimle yürüyecek olanlarla birlikte Meclis'in sahibi olan millete gider ve sivil bir anayasayı milletin takdirine sunarız'' dedi.
Muhalefete eleştiri
Erdoğan, muhalefetin anayasa yapım sürecindeki tavrını eleştirerek şöyle dedi:
''Bunlara göre anayasa demek, müdahalelerin ardından yazılan veya yazdırılan metin demektir. Bunlar, siyasi tarihleri boyunca anayasadan bunu anladılar. Darbenin veya darbelerin gölgesinde hazırlanan metinleri anladılar. Ne milletin ne de TBMM'nin bir anayasa yazabileceğine, bir anayasa yapabileceğine hiçbir zaman inanmadılar ve bugün de inanmıyorlar.
Bu muhalefet, milleti, tarihinin hiçbir döneminde mümeyyiz olarak görmemiştir. Bu muhalefet, milletin tercihlerini hiçbir zaman dikkate almamış; daima milleti küçümsemeyi tercih etmiştir. İşte bugün de biz anayasa için halk oylamasını telaffuz ettiğimiz andan itibaren milleti küçümsemeye, milleti aşağılamaya, tahkir etmeye başladılar.''
CHP alay konusu
Başbakan Recep Erdoğan, ''CHP bugüne kadar ilk Meclis'in ve Gazi Mustafa Kemal'in hangi mirasına sahip çıktı. Gazi Mustafa Kemal'den, CHP'ye bir tek CHP'nin adı kaldı. Başka bir şey yok. Onun ağırlığını da işte en son Genel Başkan yerle yeksan etti. Sadece Türkiye'de de değil tüm dünyada CHP'yi alay konusu yaptı ve yapmaya devam ediyor'' diye konuştu.
Kızaracak yüz yok
Erdoğan, CHP sözcülerinin, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda patlamaya sebep olan bomba yüklü aracın Türkiye'den Suriye'ye geçerken patlama yaşandığına ilişkin iddialarda bulunduklarını ancak kamera kayıtlarının yayınlanmasıyla bunun aksinin ortaya çıkarıldığını bildirerek, ''Ama bunlarda mahcup olacak, kızaracak yüz yok ki'' dedi.
Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, ''Türkiye'nin çıkarlarını dahi çiğneyecek kadar Suriye'nin zalim rejimiyle bu muhabbetiniz nedir? Aylardır bu konuda, kamuoyunu tatmin edecek tek bir açıklama yapmadınız'' dedi.
Gerekirse bedel öderiz
Başbakan Erdoğan, ''Eğer milletin yararınaysa, eğer ülkenin yararınaysa eğer kan, gözyaşı duracaksa biz AK Parti olarak her türlü bedeli ödemeye hazırız ve tereddüt etmeden de o bedeli öderiz'' dedi. 
Erdoğan, ''Şunu herkes bilsin ki attığımız ve atacağımız adımlar, milletimize rağmen olmaz. 76 milyonun hissiyatını gözetiriz, değerlerini gözetiriz, acılarını, gözyaşını kesinlikle gözetiriz. Adımlarımızı da ona göre atarız. Doğru bildiğimiz, hak bildiğimiz yolda tereddüt etmez yürürüz'' diye konuştu.
Bahçeli'ye eleştiri
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yüklenen Erdoğan şöyle dedi:
''Kendisine sanal bir dünya tasavvuru oluşturmuş ve o tasavvurun içinde kendisi söylüyor, kendisi dinliyor. Dikkat ederseniz ne çözüme ilişkin ne barışa ilişkin ne huzur ve güvenliğe ne de kardeşliğe ilişkin tek bir cümle onun ağzından duyamazsınız, yoktur.
Sadece komplo teorileriyle, sadece öfke ve nefretin diliyle, sadece hakaret ederek muhalefet yaptığını zannediyor.''
Mektuplar duygulandırdı
Erdoğan, Genel Merkez Kadın Kolları'nın öncülüğünde Diyarbakır ve Çanakkale valilikleriyle milletvekillerinin katkılarıyla Diyarbakır merkez ve ilçelerinden 90 çocuğun uçakla Çanakkale'ye götürülerek, şehitlik ziyaretinde bulunduklarını anlattı.
Başbakan Erdoğan, Diyarbakırlı çocukların yazdığı bir mektubu şöyle aktardı:
''Ben Çanakkale'yi çok beğendim. Çanakkale'de şehit olanların mezarını gördük ve Fatiha okuduk. Onlardan bazıları da bizim memleketliydi yani Diyarbakırlılar vardı. Bunlardan Silvanlı, Hazrolu, Liceli, Çüngüşlü hepsi bizim için savaşmış, memlekete sahip çıkmıştı. Biz de onların sayesinde buralara geldik.''
Hayatlarında ilk defa Diyarbakır'ın dışına çıkmış, ilk defa uçağa binmiş, ilk kez denizi görmüş, ilk kez vapurla seyahat etmiş çocukların mektuplarını aktardığını belirten Erdoğan, bunların Genel Merkez Kadın Kolları'nca kitap haline getirildiğini ve dağıtılacağını söyledi.
Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakırlı çocukların mektuplarını okurken bazı partililerin duygulandıkları gözlendi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA