• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Şişe bahçesi" dikkat çekiyor
04 Haziran 2013 Salı 16:24

"Şişe bahçesi" dikkat çekiyor

Konyanın Seydişehir ilçesi Mahmut Esat Anadolu lisesinde başlatılan Şişe Bahçesi projesiyle öğrenciler, özel topraklarla cam fanuslarda bitki üreterek doğaya ve çevreye dikkat çekiyorlar.
 Konya’nın Seydişehir ilçesi Mahmut Esat Anadolu lisesi’nde başlatılan “Şişe Bahçesi” projesiyle öğrenciler, özel topraklarla cam fanuslarda bitki üreterek doğaya ve çevreye dikkat çekiyorlar.
Seydişehir Mahmut Esat Anadolu Lisesi öğrencileri Terrarium (Şişe Bahçeleri) projesi ile farklı bir çalışma ortamına oluşturuyor. Öğrenciler okullarda ilk kez uygulanan biyoloji derslerinde “ekosistem” konusundan yola çıkarak özel topraklarla cam fanuslarda bitkiler üreterek doğaya ve çevreye dikkatleri çekiyorlar. Hazırlanan küçük şişe bahçeleri etkinliklerini okullarında sergileyen öğrenciler. ”Bu iş güzel bir iş, faydalı bir hobi. Yapılan bu çalışmayla evlerde kullanabileceğimiz güzel aksesuarlar oluşturuyoruz” şeklinde konuştu.
Terrarium (Şişe Bahçeleri) projesini öğrencileriyle birlikte işlevsellik kazandıran Biyoloji Öğretmeni Nuray Aysun Çayıröz ise, “10. sınıf öğrencilerimizin son ünitesi olan ekosistem konusundan yola çıkarak bu projeyi hazırladık. Öğrencilerimizin hazırladığı bikri terrariumları ile doğaya ve çevreye dikkatler çekildi. Biyolojik çeşitliliğin azaldığı günümüzde ekosistemlerin sağlıklı bir şekilde sürdürülebileceğinin farkındalığını oluşturmaya çalıştık. Öyle zannediyorum ki bu yapılan çalışma öğrencilerimiz için çok faydalı oldu. Bu yapılan çalışmanın ilk olması projemize farklılık kattı” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA