• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Sigarayı bırakmak için Ramazan ayı iyi bir fırsat"
08 Temmuz 2013 Pazartesi 22:31

"Sigarayı bırakmak için Ramazan ayı iyi bir fırsat"

Prof. Dr. Özcebe, "Ramazanda oruç nedeni ile gün boyu saatlerce sigara içmeden durabilen kişiler bu davranışlarını sürdürebilir ve sigaradan tamamen kurtulmuş olur" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hilal Özcebe, sigaranın zararlarının artık herkes tarafından iyi bilindiğini söyledi.

Sigara içenlerin büyük bölümünün bunu bırakmak istediğini, ancak çeşitli nedenlerle başarısızlığa uğrayanlar olduğunu anlatan  Özcebe, " Ramazan ayı sigarayı bırakmak isteyenler için iyi bir fırsattır. Ramazanda oruç nedeni ile gün boyu saatlercesigara içmeden durabilen kişiler, bu davranışlarını sürdürebilir ve sigaradan tamamen kurtulmuş olur" dedi.

Ramazan ayının, insanların nefislerine hakim oldukları bir dönem olduğu için sigarayı bırakmanın daha da kolaylaşacağını ifade eden Özcebe, şunlara dikkati çekti:

" Sigara içilmesi herkes için ve her zaman zararlıdır. Amasigara içmek Ramazan ayında daha büyük tehlike yaratabilir. Gün boyu aç ve susuz kaldıktan sonra akşam olduğunda oruç açılır ve akşam yemeği yenir. Yemekten hemen sonra kan dolaşımı ile mide ve bağırsaklara daha fazla kan gönderilir. Bu yüzden örneğin kalp, beyin, böbrek gibi yaşamsal öneme sahip organlara giden kan miktarı azalabilir. Bu durum özellikle kalp ve beyin damar hastalığı olanlar açısından ciddi risk oluşturabilir."

Prof. Dr. Hilal Özcebe,  sigara içenlerinRamazan ayının yaratacağı bu fırsatı değerlendirmeleri ve sigaradan kurtulmaları gerektiğini kaydetti.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA