• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Sehven yükleme" davasında beraat
28 Kasım 2013 Perşembe 14:07

"Sehven yükleme" davasında beraat

Ergenekon Davası'nda ceza alan Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin cep telefonuna, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde "'sehven yükleme" yapıldığı iddiasına ilişkin yargılanan polis memuru beraat etti.
Ergenekon Davası'nda 16 yıl 6 ay hapis cezası alan Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin cep telefonuna, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde "'sehven yükleme" yapıldığı iddiasına ilişkin yargılanan polis memurunun beraatine karar verildi.
İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına, müşteki Çelebi ile avukatları Serkan Günel ve Celal Ülgen katıldı. Sanık Hanifi Öpaydın'ın gelmediği duruşmada, avukatı Ali Çelik hazır bulundu. Duruşmaya Çelebi'nin Hasdal Cezaevi'nde evlendiği eşi Kezban Çelebi ile yakınları da katıldı.
Duruşmada söz alan müşteki Mehmet Ali Çelebi, kamuoyunda bilinen çeşitli davalarda Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik yürütülen digital komploların açığa çıkacağı bir duruşmada olduklarını iddia ederek, suçun sabit olduğunu ve sanığın cezalandırılmasını talep etti.
Çelebi'nin avukatı Serkan Günel de sanığın mahkumiyeti halinde dahi maddi gerçeğin ortaya çıkmayacağı kanaatinde olduklarını belirterek, ''Zira burada yargılanan sanık bu olayı tek başına gerçekleştirecek güçte değildir. Bu bir ekip işidir, olayın tüm yönleriyle ve failleriyle orataya çıkarılması açısından bugün yargılamaya son verilmeyip devam edilmesi ve soruşturmanın genişletilmesini istiyoruz'' dedi.
Çelebi'nin avukatı Celal Ülgen ise dava konusu olayın, yargılanmakta olan sanığın tek başına yapabileceği bir iş olmadığını öne sürerek, ''Bu olay emniyet içerisinde örgütlenmiş aşağılık bir çetenin gerçekleştirdiği bir olaydır. Yargılama sonucunda maddi gerçeğin ortaya çıkartılacağı kanaatinde değiliz ancak kamuoyu önünde bu çete zaten mahkum olmuştur'' ifadelerini kullandı. 
Sanık avukatı Ali Çelik ise ''Müvekkilim, iddia edildiği gibi ekleme ya da çıkarma yapamaz. Program buna müsaade etmez. Sadece önüne gelen cep telefonunu bilgisayara takıyor ve çıkış alıyor. Telefonun 1 dakika 23 saniye açık kaldığı ve yüklemenin de bu sırada yapıldığı iddia ediliyor. Oysa müvekkilim, telefonun açık olduğu belirtilen bu süreden 4 saat sonra printerdan çıkış almıştır. Telefonun açık olduğu iddia edilen o zaman süresi içerisinde kimde olduğunu biz bilmiyoruz. Müvekkilimin beraatini talep ediyorum'' dedi.
Davayı karara bağlayan hakim, sanığın üzerine atılı ''görevi kötüye kullanma'' suçunun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA