• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"SBS tercihlerinde dikkat edilmeli"
19 Temmuz 2012 Perşembe 10:41

"SBS tercihlerinde dikkat edilmeli"

SBS sonuçlarının açıklanmasından sonra tercih konusunda öğrencileri uyaran Konya Tudem Dershanesi Rehberlik Uzmanı Murat Pirgon, öğrencilerin tercihlerini yaparken dikkat etmelerinin yanı sıra rehber
SBS sonuçlarının açıklanmasından sonra tercih konusunda öğrencileri uyaran Konya Tudem Dershanesi Rehberlik Uzmanı Murat Pirgon, öğrencilerin tercihlerini yaparken dikkat etmelerinin yanı sıra rehber öğretmenleriyle birlikte, okullarından ve dershanelerinden faydalanmaları gerektiğini söyledi.  
Konya Tudem Dershanesi Rehberlik Uzmanı Murat Pirgon, SBS sonuçlarının açıklanmasından sonra öğrencilerin tercih sıralamasında dikkat etmeleri gerektiğini belirterek, “ 2012 Tercih ve Yerleştirme kılavuzuna göre adaylar 1-8 Ağustos 2012 tarihleri arasında 10 adet tercih yapacaklardır. Adaylar tercihlerini kendileri yapabilecekleri gibi, internet üzerinden kendileri yapacaklar ya da ön çalışma formuna tercihlerini yaparak okullarında elektronik ortamda yaptıracaklardır. Ancak ön çalışma formuna yazılan tercihler bir rehber öğretmen tarafından mutlaka görülmeli, sırama yapılırken taban puanlar, yüzdelik dilimler tercih edilecek okulun olanakları, kadrosu, evine uzaklığı-yakınlığı, öğretmen-öğrenci-veli üçlüsü ile görüşülüp ona göre karar verilmelidir” dedi. 
BAZI OKULLARIN KONTENJANLARI ARTTI
Bazı okulların kontenjanlarının arttığına dikkat çeken Murat Pirgon, öğrencileri bu konuda uyararak; “Bu yıl 1 milyon 42 bin öğrencinin yüzdelik dilimi hesaplanmıştır. Geçen yıl bu rakam 1 milyon 8 bindir. Demek ki taban puanlarda 1-3 puanlık artışlar söz konusu olabilir. Okul kontenjanları bölgesel olarak değişebilir. Bazı okulların kontenjanları arttı, bazı yeni Anadolu Liseleri açıldı. Tercihlerde bunlara da dikkat edilmelidir. 1-8 Ağustos 2012 tarihleri arasında tercihler mutlaka yapılmalı, yerleştirme sonuçları da 24 Ağustos 2012 tarihinde öğrenilmelidir. Sonuçlarda bazı öğrencilerde sadece asıl, bazı öğrencilerde sadece yedek, bazı öğrencilerde ise ham asıl hem yedek kazandınız ibaresi yer alacaktır. 27-31 Ağustos 2012 tarihlerinde ise kazanılan okullara kayıtlar mutlaka yaptırılmalıdır. Kayıtların yaptırmayanlar haklarını kaybederler. Çünkü boş kontenjanlar buna göre belirlenip 03 Eylül 2012 tarihinden itibaren yedek sırasına göre doldurulacaktır. Geçen yıl olduğu gibi yedek kayıt tarihleri olmadığından boş kontenjanlar 03 Eylül 2012 tarihinden itibaren velilerimiz tarafından günlük olarak.www.meb.gov.tr  adresindeki Veli Bilgilendirme linkinden takip edilmelidir” diye konuştu. 
 TUDEM, SBS TERCİHLERİNDE TÜM ÖĞRENCİLERE YARDIMCI OLUYOR 
Son olarak Tudem Dershanesi Rehberlik Servisinin SBS tercihlerinde tüm öğrencilere yardımcı olduğunu kaydeden Konya Tudem Dershanesi Rehberlik Uzmanı Murat Pirgon, bu konuda da şunları söyledi: “ SBS tercihlerinde tüm öğrencilerimize rehberlik servimiz her türlü konuda yardımcı oluyor.  SBS puanı ile öğrenci alan Özel Okulların taban puanları 06 Ağustos 2012 tarihinde açıklanacaktır. Sizin tercih yaptığınız günlerde özel okullar ile ilgili de bilgi verilecektir.  Dershanemizde tüm bilgiler daha detaylı değerlendirilir, yorumlanır. İlgi, istek ve puanınıza uygun bir okula yerleştirilmenize yardımcı olunur. SBS tercihlerinde Konyalı tüm öğrencilerimizi dershanemize bekliyoruz.”
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA