• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Onları perişan ederim"
23 Ekim 2013 Çarşamba 16:43

"Onları perişan ederim"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, MHP liderinin kendisine yönelik eleştirilerine karşılık, "Tezim üzerinden bana saldırarak mayınlı bir tarlaya giriyor. Kendisini de bu iddia sahiplerini de peri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, "Ben merhum Zeki Müren kadar ince Türkçe konuşabilen birisi değilim. Benim aksanımda doğu tesiri var, Sayın Bahçeli'de de güney tesiri var. Sayın Bahçeli'nin bunca yaşa, tecrübeye rağmen hala ekonomi diyebildiğini görmedim. Hep ekönömi der. Dolayısıyla bu şekilde bir nitelendirmede bulunursanız, birine kapı gıcırtısı derseniz, o kalkar size, bilmem neyin homurtusu der. Bu da yakışık almaz sayın Bahçeli" dedi.

Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin vesayetten kurtulduğunu, normalleştiğini, darbeciler ve darbe planları ile yüzleştiğini belirterek, Balyoz Davası'nın da bu yüzleşmenin bir sonucu olduğunu söyledi. Yargıtay'ın nihai sözü söylediğini ifade eden Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mahkeme kararını yerden yere vurduğunu ve mahkemeyi itibarsızlaştırmaya yönelik hakarete varacak ifadeler kullandığını dile getirdi. Kılıçdaroğlu'nun yargı mensupları için "militan" ifadesini kullandığını ancak yargı mensuplarının asaletlerinden dolayı söylenenlere sessiz kaldığını anlatan Çelik, "Kılıçdaroğlu, bu nezaketi anlamak istemiyor ve hakaretlerinin her geçen gün dozunu artırıyor. Biz, bunu ayıplıyoruz, yadırgıyoruz" dedi.

Balyoz Davası'nda karar veren 5 kişinin ve Yargıtay üyelerinin hiçbirinin AK Parti döneminde işe alınmadığına işaret eden Çelik, Yargıtay Başkanı'nın 18 yıldır Yargıtay'da çalıştığını vurguladı. Balyoz Davası'nda kararından ailelerin üzüntü duyduğuna dikkati çeken Çelik, "Onların kederi ve üzüntüsü bizim için neşe, sevinç kaynağı olamaz. Başkasının kederinden, üzüntüsünden, felaketinden memnuniyet duymak sadistliği gerektirir" dedi.

"Sayın Bahçeli, saygı görmek istiyorsanız, saygılı davranacaksınız"

Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin şahsıyla ilgili hakarete varan ifadeler kullandığını belirterek, "Sayın Bahçeli, saygı görmek istiyorsanız, saygılı davranacaksınız. Başkasına hakaret etme hakkını size kimse vermez. Bize yönelik hakaretvari ifadeler kullanırsanız, biz düştüğünüz seviyesizliğe yine düşmeyeceğiz ama hiçbir zaman size karşı başımızı önümüze eğmeyeceğiz" dedi.

7 yaşında Türkçe öğrendiğini söylerken bir Türkiye gerçeğini ifade ettiğini, bir gerçeği tespit ettiğini anlatan Çelik, "Bunu bile tenkit konusu yapmanın ne kadar büyük ırkçı bir bakış açısı gerektirdiğini takdirlerinize havale ediyorum" dedi.

Bahçeli'nin, kendisini "kapı gıcırtısı ve akortu bozuk AK Parti Sözcüsü" diye nitelendirdiğini, bundan ne kastettiğini anlamadığını dile getiren Çelik, şöyle devam etti:

"Ama söylediği aksanla ilgili bir meseleyse Sayın Bahçeli'de bilir ki ben merhum Zeki Müren kadar ince Türkçe konuşabilen birisi değilim. Benim aksanımda doğu tesiri var, Sayın Bahçeli'de de güney tesiri var. Sayın Bahçeli'nin bunca yaşa, tecrübeye rağmen hala ekonomi diyebildiğini görmedim. Hep ekönömi der. Dolayısıyla bu şekilde bir nitelendirmede bulunursanız, birine kapı gıcırtısı derseniz, o kalkar size, bilmem neyin homurtusu der. Bu da yakışık almaz Sayın Bahçeli. Önünüze konan metinlere çok dikkat edin. Ayrıca ben insanım, ben bir enstrüman değilim, bana kimse akort yapmaz, yapamaz. Dikket ederseniz ben konuşmalarımı doğaçlama yapıyorum. Eğer ille de akort gerekiyorsa ayar vermek gerekiyorsa Sayın Bahçeli'nin önüne konan metinlerden dolayı kendisine ayar verildiğinden, akort yapıldığından söz edebilirsiniz. Bu da çok ayıp."

Bahçeli'nin adıyla ilgili sözlerini hatırlatan Çelik, isminden bir şikayeti olmadığını bildirdi. Çelik, şöyle konuştu:

 "Bu dediği kelimeler hangi manaya geliyor, onu da anlamış değilim. Eğer çok beğeniyorsa bunları kendisi ve arkadaşları için kod adı, mahlas ve müstear isim olarak kullanabilir. Ben Kürtçülerin öz Kürtçülüğüne hiçbir zaman prim vermedim. Bazı Türkçülerin öz Türkçeciliğine de hiçbir zaman prim vermedim. Kürtçüler de Kürtçü ırkçılar da Türkçü ırkçılar da İslam kültür ve medeniyetinin isimlerinden hoşlanmıyorlar. Öz Türkçe ve öz Kürtçe isimler tercih edebilirler. Bizim böyle bir derdimiz yok. Sayın Bahçeli, çok öz Türkçe meraklısıysa kendi adı Devlet Arapçadır, soyismi olan Bahçeli'nin bahçesi de Farsçadır, buradan Sayın Bahçeli'ye sadece (li) eki kalır, o da müberek olsun. Bizim böyle bir derdimiz yok. Ben Türkçe'yi 7 yaşından sonra öğrendim, başta sayın Bahçeli olmak üzere bütün avanesine de Türkçeyi ders verebilirim. Türkçe'nin inceliklerini, tasarruf imkanlarını, güzelliklerini kendilerine anlatabilirim. Bu konuda hiçbir sıkıntım ve tereddütümüz olmaz."

"Buna ölüler bile güler"

Çelik, yer isimlerinin değiştirilmesine ilişkin eleştirileri anımsatarak, İstanbul'un adının ne zaman Konstantinopolis olacağının sorulduğunu söyledi. İstanbul, Ankara, İzmir ve Anadolu kelimelerinin öz Türkçe olmadığına işaret ederek, Türkçeleşmiş bütün kelimeleri Türkçe kabul ettiklerini belirtti. Dillerin, toplumların, kelimelerin kardeşliğine inandığını vurgulayan Çelik, "Beni, 'etnik tetikçiliğe soyunan' diye nitelendiriyor. Sayın Bahçeli, sizin bunu bana söylemeniz o kadar komik kaçıyor ki buna ölüler bile güler. Siz aslında Hado, Hazo Hander gibi isimlerin hani Kürtlere yakışan isimler olarak nitelemekte en büyük ırkçılığı yapıyorsunuz, bir halkı toptan aşağılıyorsunuz. Aslında sizin dediğiniz etnik tetikçiliğin ta kendisidir bu. Bugün eğer Kürtçülük bir hastalık olarak varsa bir problem olarak gündemdeyse sizin etnik yaptığınız milliyetçiliğin, içinde bulunduğunuz halkanın yaptığı ırkçılığın bir ürünüdür bu. Etki-tepki meselesidir bu. Tez-antitez meseledir bu. Biriniz diğerini besliyorsunuz. Türkçü ırkçılar da bizi sevmiyor, Kürtçü ırkçılar da bizi sevmiyor. Bu, bizim doğru yolda olduğumuzu gösterir."

"Kendisini de bu iddia sahiplerini de perişan ederim"

Çelik, Ali Suavi hakkında hazırladığı doktora tezinin "üstün başarılı" bulunduğuna dikkati çekerek, Devlet Bahçeli'nin kendisini "Ali Suavi'den bir şey anlamamakla" suçladığını söyledi. Çelik, şunları kaydetti:

"Gelelim, ismi zikredilirken çok şeddeli bir şekilde ifade edilen Doktor Devlet Bahçeli'nin doktorluğuna. Bugüne kadar sayın Bahçeli'nin tezini gören var mı? Bir uğrayın bakalım, görebilir misiniz? Buradan bir iddiada bulunuyorum. Benim tezim burada, gidin Sayın Bahçeli'nin tezini araştırın, bulabilirseniz bir iktisat profesörüne verin, deyin ki, 'Bu tez, doktora tezi değil, yüksek lisans tezi bile olur mu?' Sayın Bahçeli'nin bir ilmi makalesine rastladınız mı? Tezim üzerinden bana saldırarak aslında mayınlı bir tarlaya giriyor. Bu konuda hiç mütevazi değilim. Kendisini de bu iddia sahiplerini de perişan ederim."

Millet ile ırkın aynı şey olmadığına işaret eden Çelik, Türk milletinin İslam potasında oluşturduğu medeniyete hayran olduğunu bildirdi.

TSK fitne teşebbüslerine prim vermedi

Hüseyin Çelik, Balyoz Planı Davası sonuçlandığından beri hatta öncesinden başlamak üzere TSK mensupları arasında özellikle fitne yaratmaya yönelik çok ciddi çabalar olduğunu belirterek, "Silahlı kuvvetlerin de yaptığı açıklamalarla bu fitne teşebbüslerine prim vermediği anlaşılmaktadır. Sayın Genelkurmay Başkanı demokratik bir hukuk devletindeki bir Genelkurmay Başkanı tavrını sergilemiştir. Bu tavrı ben de şahsen takdir ettiğimi ifade etmek istiyorum" dedi.

Çelik, "BDP'li yöneticiler Abdullah Öcalan'ın televizyon seyrettiğini anladığı günden itibaren her gün ona daha romantik bağlılık ifadesiyle hitap etmeyi ve sadakatlerini başka başka süslü kelimelerle ifade etmeyi tercih ediyorlar. Unutmasınlar ki bir tarafta bu sempati uyandırabilir, diğer tarafta da ülkede bu ciddi bir sıkıntıya ve kızgınlığa yol açılabilir. Onun için bu konuda BDP'lilerin de üslup ve dil konusunda büyük bir hassasiyet göstermeleri gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Yerel seçimlere değinen Çelik, "Bazı bakan arkadaşlarımız belediye başkanlıklarına aday gösterilebilir. Gösterilebilir başka bir şeydir, ille de gösterilecek başka bir şeydir. Az bir süre kaldı. Bunu hep birlikte göreceğiz. Kabinenin yarısının belediye başkanı adayı olması söz konusu değil" dedi.

Fiili engelleme yapamazsınız

ODTÜ'deki yol yapım çalışmaları nedeniyle yaşanan olaylar konusuna da değinen Çelik, "ODTÜ, 25 bin kişilik camiadır. Bu gürültüleri koparan bunun 25'te 1'idir. Bütün ODTÜ'yü bu gözle görmemiz söz konusu değildir. Onun için oradaki gençlerin bir şeye karşı olma eğilimlerine de saygı duyuyorum. Karşı olabilir, 'hiç yol olmasın, ağaç olsun' diyebilir. Ama fiili engelleme yapamazsınız" diye konuştu.

Pilotlar artık sussun

Türkiye'ye dönen pilotların açıklamalarını eleştiren Çelik, "Pilotlarımız bu konularda bence artık susarlarsa çok iyi ederler. Hani onları kaçıranları adeta sempatik göstererek, neredeyse 'bize çok iyi evsahipliği yaptılar falan' diyecek. Kardeşim seni kaçırmasın iyi evsahipliği de yapmasın" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA