• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Mustafa Okur Hatıra Ormanı"nın açılışı yapıldı
23 Haziran 2013 Pazar 14:03

"Mustafa Okur Hatıra Ormanı"nın açılışı yapıldı

Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyonunda 2011 yılında görev başındayken hayatını kaybeden Ziraat Mühendisi Mustafa Okur için yapılan "Mustafa Okur Hatıra Ormanı"nın açılış...

Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyonunda 2011 yılında görev başındayken hayatını kaybeden Ziraat Mühendisi Mustafa Okur için yapılan "Mustafa Okur Hatıra Ormanı"nın açılış töreni düzenlendi.

Karapınar Erozyon sahası içinde oluşturulan ormanın açılışını, Mustafa Okur'un babası İhsan Okur yaptı. Oğlu adına fidan diken baba Okur, oğlunun isminin Karapınar'da yaşayacak olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürü Durmuş Ali Çarkacı ise Mustafa Okur'un büyük hizmetlerde bulunduğunu, ancak ani ölümüyle hizmetlerinin yarım kaldığını söyledi.

Okur'un ismini yaşatmak için hatıra ormanı oluşturduklarını belirten Çarkacı, "O ağaç ve memleket sevdalısıydı. Adına oluşturduğumuz ormanın açılmasında emeği geçen mesai arkadaşlarıma ve kurumuma teşekkür ediyorum" dedi.

Açılışa, Konya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu ve davetliler katıldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA