• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Mısır süper güç olacak"
23 Eylül 2012 Pazar 11:51

"Mısır süper güç olacak"

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi, ''Mısır'ı dünyada söz sahibi bir süper güç yapmak için çalışıyorum'' dedi.
Mısır Cumhurbaşkanı Mursi, ''Mısır'ı dünyada söz sahibi bir süper güç yapmak için çalışıyorum'' dedi.
 
Mısır devlet televizyonlarının ortak yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, ülke ve Ortadoğu gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Hazırlanan anayasayı referanduma götüreceklerini söyleyen Mursi, yeni anayasa kabul edildikten sonra bir hukuk devletine yaraşır şekilde anayasanın getirdiği yeni hükümleri kabul etmek ve saygı duymak gerektiğini ifade etti.
Mısır devriminin hedeflerine ulaşması ve istikrarın sağlanması konusunda iyimser olduğunu dile getiren Mursi, ''Mısır'ı dünyada söz sahibi bir süper güç yapmak için elimden geldiği kadar görevimi yapmaya çalışıyorum. İleriye doğru adımlar atıyoruz, büyük hedefler ve umutlar taşıyoruz. İhtiyacımız olanı elde edinceye kadar çok çalışmamız gerekiyor. Yapmamız gereken işleri başkalarından beklememeliyiz. 4 şeye sahip olmak istiyoruz, 'Halk iradesi, gıda, ilaç ve silah'. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için biraz zamana ihtiyaç var. İyimser ve umutlu olmak için pek çok nedenimiz var. İrade gücümüz ve kaynaklarımız bunlardan birkaçı. Daha iyi bir yarın için birlikte hareket etmeliyiz'' diye konuştu.
Ülkenin pek çok sıkıntıyla karşı karşıya olduğunu belirten Mursi, bunlar içerisinde daha önce vadettikleri gibi 100 gün planı çerçevesinde güvenlik, trafik, yakıt, çöp toplama ve ekmek kalitesi ile ilgili sorunların olduğunu söyledi. 
Suriye ve Filistin
''Suriye'de akan kan durmalı'' çağrısı yapan Mursi, ''Esed rejimi bütün uluslararası kanun ve normlara aykırı hareket ettiğinin farkına varmalı'' dedi.
Filistin halkının talepleri yerine getirilmeden ve Filistin devleti kurulmadan bölgede barış sağlanamayacağını ifade eden Mursi, Filistin halkına desteklerinin süreceği mesajını verdi.  AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA