• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Lisede bir ders projesi"
15 Şubat 2013 Cuma 15:17

"Lisede bir ders projesi"

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi hazırladığı Lisede bir ders projesiyle liselere giderek öğrencilere üniversitede nasıl dersin işlendiğini gösteriyor.
Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Konya’da ve farklı illerde toplam 90 okula giderek yaklaşık 15 bin öğrenciye ulaşan üniversite, hem liseli gençlerin gelecekleri hakkında alacağı kararlarda onlara yardımcı oluyor, hem de okulu tanıtıyor. KTO Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Birol Büyükdoğan, Adil Karaağaç Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine de; meslek seçimi, sınav motivasyonu, okula şiddet, etkili iletişim ve beden dili gibi konularda bir ders saati süresince bilgiler verdi.
Yrd. Doç. Dr. Büyükdoğan, düşüncelerinin gerek Konya içerisinde, gerek Konya dışındaki liselere giderek üniversitede bir dersin nasıl işlendiğini gösterdiklerini dile getirdi. Büyükdoğan, “Geçen yıl yaklaşık 13 farklı ildeydi. Örnek bir üniversite dersi sergilemeyi düşünüyoruz. Sergilediğimiz dersler genellikle üniversitemizde olan bölümlerdeki mühendislik, iktisat ya da hukuk fakültesinden örnek dersleri hocalarımız gidilen liselerde sergiliyor. Bu çalışmayla iki düşünceyi de yapmaya çalışıyoruz. Bunlardan bir tanesi öğrencilere o konuyla ilgili bir örnek sunmak, ikincisi de bir genel kültür kazandırmak. Örneğin bir yapay zeka, geleceğin meslekleri neler olabilir, beden dili iletişimi gibi. Amacımız yalnızca çocuklara bir ders değil, aynı zamanda da bir şeyler kazandırmak. Bu esnada üniversitemizin ders işleme şeklini, üniversitemizin ortamını ve görüşlerini de içeren 5-6 dakikalık bir film de gösteriyoruz. Bu şekilde hem üniversiteyi görmüş oluyorlar, aynı zamanda dersi sergileyerek de onu yaşamış oluyorlar” şeklinde konuştu.
Projenin Mart ayından sonra da dershanelere yönelik devam edeceği bildirildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA