• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Konyada 4 bin derslik açığı var"
19 Şubat 2013 Salı 10:14

"Konya'da 4 bin derslik açığı var"

Konyada, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile birlikte hayırseverler onuruna verilen akşam yemeğine katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konyadaki derslik açığının kapatılması için destek istedi.

Konya’da, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile birlikte hayırseverler onuruna verilen akşam yemeğine katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya’daki derslik açığının kapatılması için destek istedi.
Bir otelde düzenlenen akşam yemeğinde Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, iş adamı Ali Akkanat ve Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’ın ardından konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, babasının ilkokul 5. sınıftan sonra okuma imkanı bulamadığı için okul yapımlarına öncülük ederek yardım topladığını ve 2003 yılında kapanmasın diye İmam Hatip Lisesine öğrenci bulmak için dolaşırken kalbine yenilerek vefat ettiğini hatırlattı.
“Dünyanın her yerine elimiz ulaşırken hiç ihmal etmememiz gereken yer bu ülke ve bu ülkenin insanlarıdır” diyen Bakan Davutoğlu, Konya’da tahminlerine göre 4 bin derslik açığı olduğunu kaydetti. Bu dersliklerin 2 binini Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1 yıl gibi kısa bir sürede yapacağını belirten Bakan Davutoğlu, 2 bin dersliğinde yapımını Konyalı hayırseverlerden beklediklerini söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise, konuşmasında, Konya’da gördüğü manzara karşısında Bakanlık görevini için kendisine güven geldiğini söyledi. Bakan Avcı, “Milli Eğitim Bakanlığı’na atandığım günden beri pek çok kişi zor bir görevi üstlendiğimi, bu görevin bütün bakanları zorlayan bir bakanlık olduğu hatırlattılar. Ama bugün Konya’da bana bir güven geldi, ben bu işi kıvırırım diye düşünmeye başladım. Sabahtan beri her toplantıda, bana sadece teşekkür etmek düştü. Böyle bir ülke Milli Eğitim Bakanlığı yapmak zor değil” dedi.
Konuşmaların ardından bazı iş adamları ve kuruluşlar, derslik yaptırma sözü verdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA