• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"KDVsi yüksek ürünleri de üretmemiz lazım"
02 Mart 2013 Cumartesi 09:41

"KDV'si yüksek ürünleri de üretmemiz lazım"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ödenen vergileri hizmet olarak vatandaşa sunduklarını söyledi.

Bakan Şimşek, Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, basının demokrasilerin olmazsa olmaz bir unsuru olduğunu, Batmanlı gazetecilerin de özellikle konut meselesini çözeceklerini belirtti.

Her alanda atılan adımlar için bir kaynağın gerekli olduğunu kaydeden Şimşek, geçen yıl yurt dışına petrol ve doğalgaz için 60 milyar dolar ödediklerini bildirdi.
''Bizim tek kaynağımız insanımız. Ödenen vergileri hizmet olarak vatandaşlarımıza sunuyoruz. Biz enerjide kendi kendimize yeter olsaydık geçen yıl yaklaşık 11 milyar dolar cari fazlamız olacaktı'' diyen Şimşek, ''Maalesef realitemiz bu. Biz bu ithalatı yapmak zorundayız'' şeklinde konuştu.

Katma değeri yüksek ürünleri de üretmemiz lazım

Katma değeri yüksek ürünler üreteceklerini vurgulayan Şimşek, 20 tır mermer blokunun bir tomografi cihazı, bin 400 kilogram domatesin bir IPAD fiyatına eşdeğer olduğunu dile getirdi. ''Bunlar ortada. Biz bunları da üreteceğiz. Ama katma değeri yüksek ürünleri de üretmemiz lazım'' diyen Şimşek, Türkiye'nin bu geçişi tamamlayacağını ifade etti.

Teşvik Yasası

Bakan Mehmet Şimşek, Teşvik Yasası'nın uzatılıp uzatılmayacağı sorusu üzerine ise şöyle konuştu:
''O konuya çalıştık. 5084 sayılı Yasa'nın esas boyutu istihdam teşvikleridir, istihdam maliyetlerini aşağıya çeken bir düzenlemedir. O boyutuyla biz 6 yıl uzatmaya gideceğiz. 5084 birebir uzatılıyor diyemem. İstihdam teşviki ile ilgili belli çerçeve oranında 6 yıl daha uzatacağız. O da altıncı bölge için geçerli. Altıncı bölge bizim yatırım ve istihdam teşviklerinde öncelikli bölgemiz. O bölgeyi inanılmaz şekilde destekliyoruz. Çünkü bölgenin yatırıma ihtiyacı var.''

Şimşek, Medya İş Genel Başkanı Eser ile sohbet etti

Öte yandan Bakan Şimşek, Batmanlı gazetecilerle bir araya gelmek için Batman'da bulunan Medya İş Genel Başkanı Gürsel Eser ile sohbet etti.

Eser, Batmanlı gazetecileri sendikalarına üye yapmaktan onur duyduklarını belirterek, ''Üye kayıt töreninde sayın bakanımız da bizi yalnız bırakmamıştır. Medya alanında yeni kurulan bir sendikayız. Türkiye basın iş kolunda sendikalar yok denilecek kadar az. Sadece Anadolu Ajansı'nda var. Biz Anadolu Ajansı'ndaki çoğunluğu almış durumdayız. Bakanlığın yetki tespiti geldi. Maalesef diğer bir sendika tarafından konu yargıya taşındı. TGS, Anadolu Ajansı'ndaki toplu sözleşmenin önüne engel koydu''

Sendika olarak Anadolu'daki meslektaşlarını örgütleyeceklerini anlatan Eser, Batman'da birçok basın çalışanının sendikalarına üye olduğunu bildirdi.
Cemiyet Başkanı Arif Arslan da ziyaretlerden onur duyduklarını belirtti. Daha sonra Eser, Medya İş Sendikası'na noter huzurunda üyelik işlemlerini yaptı ve Arslan'a sendikanın rozetini taktı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA